101 tons stålbjælker og væg landet i midtbyen

Nu begynder det for alvor at tage form med byggeriet ved LEGO House, man er kommer over jorden og begynder nu at gå i højden.

6:30 fredag morgen ankom 3 speciallastvogne med 101 tons bjælker og væg, den første levering ud af ca. 1.800 tons. De største emner som disse fremstilles i Polen, den øvrige stålproduktion foregår hos J. Langkjær Stålbyg i Vildbjerg. Stålbjælkerne er ikke det rene pjat, de vejer henholdsvis 43 og 40 tons, og den længste af dem er 16,4 meter lang og 3,4 meter høj.

Normalt bygges huse nede fra og op, men noget af det særlige ved LEGO House er, at den øverste bygningsdel – Keystone – bygges før de øvrige dele

De to stålbjælker skal bygges oven på to støbte betonvægge henholdsvis i den vestlige og østlige del af LEGO House. Stålbjælkerne indgår som dele af to stålskeletter, der skal bygges i hver sin side af huset. Imellem de to skeletter skal den øverste klods i LEGO House monteres, en klassisk 2 gange 4 knops LEGO klods kaldet Keystone.

Som nævnt kom der også en stor stålvæg til byggepladsen. Den placeres i den sydøstlige del af LEGO House. Væggen er 12,3 meter høj, 30 cm tyk, 4,2 meter bred, og vejer 18 tons. Stålvæggen bliver til at få øje på – også udenfor byggepladsen – fordi den med sin højde på 12, 3 meter rager godt over de støbte vægge omkring den, som ”kun” er 7,2 meter høje.