171.000 kroner til lokale foreninger

Arkivfoto


Fire ungdomsforeninger i Billund kommune har fået samlet set 171.000 kroner fra Dansk Ungdoms Fællesråds lokalforeningspulje.

Foreningerne søgte sidste år om penge fra puljen til forskellige aktiviteter og materialer, og ønskerne er nu blevet tilgodeset.

Således blev der 47.075 kroner til FDF Billund, Sønder Omme Gruppen fik 63.800 kroner, mens der blev 55.750 kroner til Vestermarkskirkens børn og unge samt 5.000 kr til VU Billund/Grindsted.

– Jeg er glad for at se, at lokalforeningspuljen gør en forskel for børn og unge. Som tidligere lærer og skoleinspektør ved jeg, at ungdomsforeningerne spiller en vigtig rolle i mange unges liv, så det er godt at puljen giver mulighed for at få flere børn og unge med i fællesskabet, siger folketingsmedlem Troels Ravn, der var med til at etablere lokalforeningspuljerne.

– Det betyder enormt meget for de lokale ildsjæle i foreningerne rundt i hele Danmark, at de har den her mulighed for at få opfyldt nogle af deres drømme. Lokalforeningspuljen giver landets demokratiske børne- og ungdomsforeninger endnu bedre muligheder for at skabe meningsfyldte aktiviteter og fællesskaber, hvor unge kan trives, lærer at samarbejde med andre og at tage ansvar. Og jeg er glad for, at politikerne kan se, hvor stor gavn og hvor stor en konkret forskel midlerne gør i hverdagen i foreningslivet, siger formanden for Dansk Ungdoms Fællesråd, Chris Preuss.