300 elever sluttede brobygning af med sciencedag

Foto: Billund kommune


En uges brobygning for 8. klasserne i Billund Kommune blev i dag afsluttet med sciencedag, hvor 300 elever blev undervist i naturfag af elever fra Campus Skolerne.

Det betød, at nogle elever trak i waders og gik på ekskursion i åen, andre trak trøjen op godt op, trak vejret dybt og gik i gang med dissekere mus, mens andre igen lærte om mundmonokyler eller Lambert-Beers lov.

Formanden for Unge- og Kulturudvalget, Stephanie Storbank stod for dagens velkomst, og lagde vægt på den unikke mulighed som 8. klassers eleverne får for at blive klogere på deres kommende ungdomsuddannelse.

– Dagen i dag tager udgangspunkt i naturfagene, elev-til-elev-læring, brobygning mellem grundskolen og ungdomsuddannelserne, forberedelse til de videregående uddannelser og karrierevalg samt et ønske om at skabe sammenhæng mellem det at gå i skole fra 0. til 9. klasse og derfra at vælge ungdomsuddannelse og videre vej, lød det fra Stephanie Storbank.

Det er femte år i træk, der afvikles sciencedag i Billund Kommune. Dagen er samtidig afslutning på 8. klassernes brobygning, hvor de i løbet af ugen har deltaget i undervisning på to forskellige ungdomsuddannelser i Campus Grindsted.