400 studerende lægger vejen forbi Billund

Arkivfoto


Fredag den 22. maj bliver en anderledes studiedag for cirka 400 studerende og undervisere fra Jylland og Fyn. De har nemlig valgt at lægge bøgerne til side og deltage i Tech Tour studiedag i Billund. Her får de mulighed for at opleve højteknologi og avancerede produktionsfaciliteter på tæt hold og få inspiration til fremtidige karrieremuligheder.

Tech Tour studiedag er et samarbejde mellem Billund Erhvervsfremme og syv teknologi- og produktionsvirksomheder i Billund, der alle holder åbent hus for studerende på samme dag. Dagen byder på 5-6 spændende virksomhedsbesøg, hvor de studerende har mulighed for at komme ind bag facaden hos DAVINCI development, HN Group, Stansomatic, Billund Aquakulturservice, Modulex, Zebicon, LEGO Koncernens engineeringafdeling og LEGO Koncernens produktion i Billund.

Hos Zebicon vurderer marketingmanager, Katja Ramsing, at de som virksomhed også får et stort udbytte af dagen:

– Vi får styrket relationerne til uddannelsesinstitutionerne, som resulterer i gæsteundervisning og lettere rekruttering af praktikanter og medarbejdere. Samtidig har vi lejlighed til at præsentere os selv for 400 potentielle kunder, da mange af de studerende er sidst i uddannelsesforløbet og snart skal ud på arbejdsmarkedet, siger Katja Ramsing.

Tech Tour studiedag kan også give de studerende et godt billede af Billunds arbejdspladser, vurderer direktør for Billund Erhvervsfremme, Morten Karlsbjerg, der er medarrangør på dette års studiedag:

– En af de store udfordringer i Billund Kommune er at skaffe kvalificeret arbejdskraft. En ny undersøgelse viser, at syv ud af ti virksomheder i kommunen har oplevet dette problem, og det var derfor nærliggende for os at træde ind i projektet omkring studiedagen og støtte op om initiativet med at skaffe højtuddannede til byen, siger Morten Karlsbjerg.