50 elever tog til valgmøde

Grindsted Landbrugsskole. PR-foto


I rækken af valgmøder frem mod 21. november var Region Syddanmark i går nået til Grindsted, hvor Landbrugsskolen lagde lokaler til mødet, der havde besøg af fem politikere, der satser på valg til regionen. De fem var Kristian Nørgaard Nielsen (V), Karsten Uno Petersen, (Soc.), Birgitte Millung (Alternativet), Michael Jensen (KD) og Bjarne Jensen (DF).

På den anden side af panelbordet var 50 elever, der var mødt op til politisk diskussion om de regionale opgaver. Såsom hvorvidt regionerne skal bruge ressourcer på at kræve, at virksomheder, der udfører et arbejde for regionerne, opretter et vist antal praktikpladser? Eller skal ressourcerne i stedet bruges på at få små og mellemstore virksomheder til at vokse sig store, så de har plads til at tage imod flere lærlinge?

Ungevalgmødet i Grindsted er ét af de 15 møder, som Region Syddanmark afholder for primært elever på erhvervsuddannelser. Formålet med møderne er at motivere eleverne til at stemme ved regionsvalget 21. november, da undersøgelser har vist, at valgdeltagelsen blandt elever på erhvervsuddannelser i gennemsnit ligger lavt.