500 børn fra Billund Kommune bliver ekstra aktive i uge 41

Når børn runder de 3 år, så daler forældrenes fokus på, om børnene er fysisk aktive. Det viser nye tal fra Børneulykkesfonden, og derfor skal både forældre og pædagoger inspireres til at sætte gang i mere bevægelse i hverdagen. Det er blandt andet derfor Børneulykkesfonden, bObles og DGI i uge 41 arrangerer bevægelsesugen: “Hej, skal vi lege?”

Her sættes der hele ugen fokus på motorik, leg og bevægelse i børnehaver og institutioner. I Billund kommune vil omkring 500 børn lege med.

– Der er rigtig mange gode grunde til at sætte fokus på motorik og bevægelse blandt børn, både når de er i institution og derhjemme. Sætter vi tidligt ind, så kan bevægelse og leg blive en god vane, og vil på sigt også være med til at give et aktivt og sundt liv, siger Søren Møller, der er formand for DGI.

En af de måder børnene skal aktivers på er ved hjælp af specialdesignede “tumleprodukter” fra bObles og tager udgangspunkt i kreativ leg, hvor barnet stimulerer sin balance og motorik. Legene er udarbejdet i samarbejde med børnefysioterapeut Louise Hærvig.