648 børn skal samle affald i Billund Kommune

Når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen i uge 15, bliver det med stor opbakning fra de danske skoler og institutioner. I Billund Kommune skal 648 børn ud i det fri for at indsamle andres efterladte skrald.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejer, der har meldt deres elever og børn til årets affaldsindsamling – til stor glæde for præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding:

– Det er fantastisk, at så mange børn er tilmeldt Affaldsindsamlingen i år, og vi er positivt overraskede over den massive opbakning fra skolerne og institutionerne – især efter flere måneder med nedlukning og fjernundervisning. At lærerne og pædagogerne prioriterer at sætte affald på skemaet, vidner om, at affaldsindsamling er en god måde at kombinere læring og social trivsel. På Affaldsindsamlingen lærer børnene på en konkret måde, at vi skal passe godt på naturen og miljøet, samtidig med at de får en god naturoplevelse sammen med deres kammerater, siger hun i en pressemeddelelse.

Når skoleeleverne har været ude at samle ind, er der ikke kun spænding om, hvor meget affald de har fundet. Efter indsamlingen kan de tilmeldte skoler også kåre deres helt egen affaldshelt. Det kan f.eks. være eleven, der hjalp de andre med at slæbe, eller eleven, der skabte ekstra godt humør til indsamlingen. Affaldshelten på hver skole får en t-shirt og derudover stilles et gavekort på 25.000 kroner på højkant til et grønt projekt til en af de skoler, der indtaster deres resultat og kårer sin affaldshelt på affaldsindsamlingen.dk inden d. 26. april.

Lørdag d. 17. og søndag d. 18. april kulminerer Affaldsindsamlingen, når foreninger, idrætsklubber, privatpersoner og mange andre afholder lokale indsamlinger i hele landet. Danmarks Naturfredningsforening forventer, at op mod 30.000 danskere vil samle ind henover weekenden.