70 ældre spiste sammen

Ikke færre end 70 personer havde meldt sig til da Ældre Sagen og Danske Seniorer i Billund i går var gået sammen om at arrangere fællesspisning i anledningen af den landsdækkende kampagne Danmark Spiser Sammen, hvor der sættes fokus på det sociale omkring et måltid. Således var i aftes fællesspisning i Café Bonita i Billund Centret.

– Det må siges at være en succes, og det må vi gøre noget ved til næste år, så vi skaber plads til endnu flere, siger Kirsten Brøndsted fra Ældre Sagen, der har været en af initiativtagerne til arrangementet i Billund Centret.

– Vi forsøgte sidste år – med succes –  og i år er vi gået sammen med Danske Seniorer. En hyggelig aften med musikalsk underholdning og fællessang understreger det sociale fællesskab og den gode stemning, der opstår omkring et måltid. Mange havde taget hinanden under armen og gik til fællesspisning, men det er også vigtigt, at vi åbner op for nye bekendtskaber og skaber lyst til at mødes over et fælles måltid. For mange kan det være svært eller et tabu at gå alene til en fællesspisning og møde nye mennesker, siger Marie Asserhøj, der er projektleder hos Folkebevægelsen mod Ensomhed, der står bag Danmark Spiser Sammen.