Om godt 7 uger forventer Aalbæk Specialiteter fra Billund, at være tilbage på hylderne, med et mindre udvalg af sortimentet.
Søndag den. 18. Januar blev en skæbnesvanger søndag for indehaver af Aalbæk Specialiteter i Billund Peter Aalbæk, der sammen med Direktør Mads Quistgaard måtte han overværer hans livsværk brænde ned til grunden: Senere på ugen måtte direktøren afskedige 40 fuldtidsmedarbejdere til et fællesmøde på Billund Kro, da alt stod klart af røgen.
Jv.dk har talt med Mads Quistgaard fra Aalbæk, og erfarer at der pt. er genansat 4 af de fyrede medarbejdere fra Billund afdelingen til at hjælpe til med den nye produktion i Farre.
– Vi håber at kunne ansætte endnu flere, når produktionen for alvor går i gang, siger Mads Quistgaard til jv.dk
Derudover modtager Aalbæk hjælp fra gode kollegaer i branchen, som hjælper til med at få de lækre specialiteter tilbage på hylderne.
Mads Quistgaard kalder medarbejdernes reaktion forbilledlig.
– De har forståelse for vores situation, men de ved også, at vi har behandlet dem bedst muligt. Flere af dem har faktisk allerede fået arbejde andre steder, og vi anbefaler dem, når kolleger i branchen efterspørger medarbejdere, siger han til jv.dk
Lige nu handler det om at komme tilbage på hylderne, og Aalbæk har endnu ikke tal på hvad branden har kostet.
– Inden længe ved vi, hvad vi har mistet af materiel. Der går over et år, før vi kan sige, hvad vi har tabt på driften. Men der er ingen tvivl om, at branden har været kostbar for os, siger Mads Quistgaard til jv.dk
Aalbæk Specialiteter har lige nu firmaer i gang med at komme med priser på hvad det koster at bygge tilsvarende fabrik, og hvad en eventuel idealfabrik skal koste på den nuværende adresse.
Foto: Hugo Sørensen / Kilde: jv.dk