Adresserne skal opdateres


I bestræbelserne på at gøre det nemmere for redningsfolk såvel som post- og pakkebude at finde frem til rette sted, skal adresserne i de enkelte kommuner kigges efter i sømmene. Det er en den af den offentlige digitaliseringsstrategi, som har været i gang siden 2011.

Og nu er Billund kommune nået til virksomheder og offentlige ejendomme, der ofte har kun én eller meget få officielle adresser. Derfor gr kommunen i nærmeste fremtid i dialog med de enkelte virksomheder, for at få registreret de korrekte adresser. Både offentlige og private adresser indgår i et stort antal it-systemer og benyttes på tværs af forvaltningsområder. Derfor vil en effektivisering af adresserne gøre det lettere at anvende referencerne.

– Hvis uheldet er ude, er sekunder vigtige, så vi har alle en kæmpe interesse i, at de offentlige adressesystemer er fuldstændig korrekte: Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu sammen med virksomheder og butikker kan lave et servicetjek og måske korrektioner af nogle adresser, siger Per Nyhus (DF), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune.

Virksomhederne i Billund Kommune vil blive kontaktet telefonisk af medarbejdere fra kommunen for nærmere information og mødeplanlægning.

Men også de private adresser kan blive berørte af projektet, da stort set alle selvbetjeningsløsninger, fremtidigt vil hente oplysninger, som for eksempel adresser. På den måde skal borgeren ikke bruge tid på at taste adressen selv og risikere at taste forkert. Når den korrekte adresse straks er til rådighed i systemet sparer både borger, virksomhed og forvaltningen tid. Også her er aktuelle og opdaterede adresser livsvigtige når politiet og beredskab skal rykke ud.