Ærespris til The Water Savers fra Billund

The Waters Savers fra Billund snuppede æresprisen Against All Odds ved FLL-konkurrencen i Ungarn.


Det var egentlig slet ikke meningen at FLL-holdet The Water Savers, bestående af en gruppe 7. klasses elever fra BillundSkolen, skulle have været med til sidste uges First LEGO League-konkurrence i Ungarn.
Men deres ide var så god, mente dommerne, at de gav holdet et wild card til at deltage.
Og det gav bonus. For eleverne er nu kommet hjem med æresprisen, Against All Odds, for deres store arbejde på kort tid. Prisen fik holdet for at have knoklet i 6-7 uger på noget de øvrige hold havde brugt de seneste otte måneder på.
Gennem syv uger har holdet arbejdet på et selvforsynende mobilt rensninganlæg, som laver rent drikkevand blandgt andet med hjælp fra solfangere. Undervejs i forløbet har de fået hjælp fra Grundfos med deres pumper, Solar har assisteret med solfangere, Silhorko-Eurowater med filtere og færdige 3D-tegninger, mens virksomheden Alfa Laval har bistået med kondensator og inddamper. Derudover har holdet også besøgt Røde Kors, som gav dem positiv feedback på deres ide.
Eleverne har desuden programmeret en LEGO Mindstorms, der skulle klare diverse udfordringer på to et halvt minut på en bane og lavet en stand, hvor de skulle markedsføre sig selv og deres ide. Alle anstrengelserne er nu endt med den fornemme pokal, Against All Odds.
Holdet, The Water Savers, består af Mathilde Nørgaard Lundtoft, Jeppe Christensen, Jacob Hulsrøj-Hansen, Noah Bigum Hansen, Frederik Santiago Jacobsen fra 7.C samt Magnus í Toftum og Senia Brøchner Brændbyge Pedersen fra 7.D på BillundSkolen.