Billund gjorde sig lækker for knap 400 unge


I håbet om at kunne tiltrække mere arbejdskraft til byen og til kommunen, havde Billund ErhvervsFremme og Billund kommune i dag sammen med 7 lokale virksomheder, arrangeret TechTour. En rundvisning på nogle af kommunens virksomheder, der i den grad skriger efter kvalificeret arbejdskraft. Alle de unge gæster mødtes så til fælles frokost i Billund Idrætscenter, inden turen gik tilbage til virksomhederne.

Direktør i Billund ErhvervsFremme, Morten Karlsbjerg, var selv på rundtur for at tage temperaturen hos de studerende – og var blandt andet forbi Zebicon i Billund:

– Det gik rigtig godt. De henved 40-50 studerende viste stor interesse for virksomheden, så jeg tror de rigtig godt kan lide at komme ud og se hvordan arbejdet foregår ude i virkeligheden, siger Morten Karlsbjerg. Han lægger ikke skjul på, at TechTouren er en charmeoffensiv overfor de unge studerende:

– Vi har brug for arbejdskraften, for vores virksomheder har altså svært ved at tiltrække nye, kvalificerede folk. Derfor vil vi med det her gøre Billund og erhvervslivet mere lækker overfor de unge, siger direktøren. Han bakkes op af borgmester Ib Kristensen (V), der også lagde vejen forbi Idrætscenteret fredag middag:

– Vi sætter alt ind på sådan en dag her. For vi har jo også en bagtanke, for hvis nogle af de unge mennesker her kommer hertil for at arbejde, så kunne vi måske lokke dem til at bosætte sig her også. Men først og fremmest er kommunens indsats ved Tech Tour at hjælpe erhvervslivet med at tiltrække den nødvendige arbejdskraft, fastslår Ib Kristensen (V).

 

Foto: De mange studerende ankom til hallen i flere hold og blev modtaget på den røde løber.