Billund kommune afsætter mere end en million kroner til store events

Grindsted er ret godt med på teqball-området med to lokale landsholdspillere indenfor sporten, Mathias Landén Jeppesen og Mira Fænø Dahlmann. Nu skal Grindsted som den første by i Danmark afvikle en stor international teqball-turnering. Foto: René Lind Gammelmark


Billund Kommunes Økonomiudvalg har på seneste møde besluttet at støtte en række events, der skal sikre liv, aktivitet og besøgende til Billund og Grindsted.

– Det er vigtigt for os i kommunalbestyrelsen, at vi understøtter udviklingen af vores stærke byer. Vi tror på, at vi via spændende aktiviteter både kan give de lokale borgere gode oplevelser og samtidig tiltrække besøgende udefra. Derfor er jeg glad for, at vi støtter en række tiltag, der fremmer samarbejdet på tværs af foreningslivet og samtidig skaber opmærksomhed omkring nye sportsgrene, siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Blandt andet er der i år afsat 150.000 kr. til den internationale Teqball Turnering. Teqball er en forholdsvis ny sportsgren i Danmark, og er et boldspil, der kombinerer fodbold og bordtennis. Forventningen er, at cirka 20 lande vil være repræsenteret med omkring 100 deltagere til den tre dage lange turnering, der afholdes til juni. Turneringen arrangeres af GGIF Fodbold, og Grindsted bliver den første by i Danmark, der afvikler en stor international Teqball turnering

Derudover er der afsat samlet en halv mio kroner over to år til større kulturarrangementer i MAGION og et tilsvarende beløb over to år til en pulje til bylivsaktiviteter i Grindsted, herunder sommeraktiviteter på torvet.

Alt dette støtter op om den politiske vision om at udvikle Grindsted, lyder det fra kommunen.

Derudover kan Billund åbne dørene for den internationale dartskole, der kommer til at løbe af stablen henover en weekend i sensommeren og afsluttes med et ungdomsstævne – International Youth Challenge (IYC). Det er forventningen, at omkring 50-60 deltagere plus landstrænere vil deltage i dartskolen, og at omkring 100 vil deltage i ungdomsstævnet. Bag de to events står Dansk Dart Union og Hejnsvig Dartklub.

– Jeg glæder mig til at byde en række internationale sportsudøvere velkommen til Børnenes Hovedstad. Samtidig er jeg stolt over det engagement, som vi oplever fra de lokale foreninger, der står bag de spændende turneringer og stævner. Jeg glæder mig til, at vi sammen skal udbrede kendskabet til nichesportsgrenene, lyder det fra Stephanie Storbank.

Derudover har Økonomiudvalget afsat 50.000 kr. i 2024 til den internationale dartskole og IYC, som er et officielt stævneformat under Worlds Darts Federation.