Billund Kro på nye hænder efter 30 år med Ole Ernst i spidsen


Billund Kro får nye ejere den 1. marts 2015

Kroejer Ole Ernst har solgt Billund Kro til stærke lokale kræfter, der har lang erfaring med både hotel‐ og virksomhedsdrift.

Det var en tydelig bevæget Ole Ernst der efter 30 år som krofatter, kunne præsentere 2 af de nye ejere af Billund Kro. Ole Ernst der i dag er 54 år, har drevet Billund Kro igennem de sidste 30 år. Ole overtog kroen i 1985 hvor han kom hjem fra søen som tjener på Englandsbåden, med en baggrund som både udlært kok og tjener.

Jeg har lagt stor vægt på sammensætningen af den nye besætning

siger Ole Ernst, der har arbejdet på overtagelsen med de nye ejere gennem det seneste års tid, et arbejde, der blev endeligt afsluttet fredag middag.

Det kræver blod, sved og tårer, og jeg ved med sikkerhed, at de 2 her – har den rette erfaring, fortsætter Ole.

Vi har fundet hinanden ud fra fælles interesse i at bringe stedet til nye højder, og med det store spænd af erfaring der nu tilføres til kroen, er jeg helt tryg ved situationen, siger Ole Ernst, der overdrager nøglerne til en af Billunds ældste bygninger (1902) den 1. Marts.

2015-02-21 Buen 6, 7190 Billund 009

Alle arrangementer gennemføres helt efter planen og som aftalt

Den bevægede Ole fortæller, at alle parter lægger stor vægt på, at alle planlagte fester og arrangementer afvikles helt efter planen og som aftalt. De nye ejere har aftalt med Ole, at han fortsætter i både marts og en del af april måned ud, så der sker en overdragelse, som både nuværende medarbejdere og kunder kan følge med til.

Billund Kro fortsætter under det nye navn Hotel Refborg som afspejler navnene på de nye ejere, der ønsker at forny både indvendigt og udvendigt, samt give stedet en ny sjæl, der passer til de drømme, ejerne har om hotel- og restaurationsdrift.

Ole har drømme for fremtiden – men ingen planer endnu

Ole fortæller at han har drømme for fremtiden, men ingen konkrete planer endnu.

Efter 30 år på Billund Kro, skal jeg lige nulstilles

Ole vil tage sig tid til at finde sin nye hylde, når han en gang i april, har hjulpet de nye ejere godt på vej.
– jeg påtænker en coach uddannelse, som kan bruges med al min erfaring fra denne branche, og mit store kendskab til mennesker, slutter Ole Ernst.

De nye ejere bidrager med 25 års erfaring fra branchen, og en stærk marketingmæssig baggrund.

De nye ejere er de to lokale erhvervsfolk Torben Klovborg Christiansen og Tommy Refshøj, der også fremover vil varetage den daglige ledelse på stedet. De suppleres af en 3. ejer, Kurt Klovborg Christiansen fra Odense, der tager ansvaret for bygninger og renoveringsprojekter.

Torben er et velkendt ansigt i branchen. Han har gennem næsten 25 år fungeret som restaurantchef og underdirektør på Hotel Propellen i Billund. 25 års erfaring, der skal være med til at bringe det nye Hotel Refborg til et sted, der i folkemunde bliver stedet vi ta’r hen i det daglige, og der sættes fokus på at trække yderligere private fester og arrangementer til stedet.

Tommy Refshøj har været selvstændig siden 2001 og har arbejdet med salg og marketing igennem de sidste 25 år, senest som partner i e-handelsvirksomheden QualityBrands. Tommys brede salgs- og marketingerfaring, skal bringe stedet i betragtning til afvikling af endnu flere møder og konferencer for erhvervslivet, og så skal der trækkes endnu flere overnatninger til stedet, også uden for Billunds normale højsæson.

Både Torben og Tommy, er stærkt flankeret af deres hustruer, som bakker fuldt op omkring beslutningen fra mændene. De beholder begge deres daglige job, men med smil på læben, lyder det tydeligt på Torben, at han ved lejligheder håber på hjælp fra hustruen Marianna Christiansen, der arbejder ved Billund Kommune, og Tommy regner bestemt også med at fru Dorte Juhl Refshøj, der arbejder på LEGO til dagligt, bliver at finde på hotellet, når presset er størst.

2015-02-21 Buen 6, 7190 Billund 054

Vennerne Torben og Tommy, har kendt hinanden gennem mange år, og har gået med tanken om fælles hoteldrift længe, så da muligheden nu bød sig, har de brugt det sidste år på at få alle tanker og situationer vendt og drejet, så de er toptunet til at overtage nøglerne den 1. marts.

Hvad sker der nu?

Kroen renoveres over de næste måneder, hvor bygninger, værelser, sale, restaurant og konferencelokaler opgraderes markant. Specielt lægges der vægt på familieværelser, der skal bidrage til endnu flere familieovernatninger i højsæsonen, samtidig kører alle funktioner videre i hele huset.

Det hele lader sig gøre på grund af en god plan, der er lavet i samarbejde med de lokale håndværkere, der kommer til at stå for renoveringen. Blot 1 time efter underskriften var sat fredag middag, var der håndværkertræf på kroen, der nu skal omdannes til familievenligt hotel, med udsigt direkte til det kommende LEGO House.

Det bliver et renoveringsprojekt i etaper, da vi skal stå klar til den kommende højsæson, lyder det fra Torben, der fortæller at Hotel Refborg bliver en oplevelse at besøge. Han vil ikke udelukke, at den røde tråd fra bord til værelse kunne bindes sammen med bambus og emme af økologi.

Følg med i projektet på Billund Kros Facebook side, hvor der løbende vil blive publiceret nyheder om ombygning og kommende arrangementer.

Vil give gæsterne oplevelser i særklasse

Torben, Tommy og deres partnere går alle meget op i økologi og kvalitetsfødevarer, samt de øvrige elementer som vin, delikatesser, kaffe, the osv., der giver alle en ekstra madoplevelse. Det vil komme til at sætte sit præg på Hotel Refborg i fremtiden, hvor alle vil arbejde for at give gæsterne et godt ophold, en god madoplevelse.

Vi vil levere 4-stjernede oplevelser til 3-stjernede priser

Spiseriet med plads til 60 gæster vil, med sin fantastiske beliggenhed lige over for det kommende LEGO House, også været åbent for publikum i dagtimerne til en hurtig og lækker frokost. Hotel Refborg skal i folkemunde gå som ”en madoplevelse”, hvor fokus på tallerkenen er økologi og kvalitetsfødevarer.

LEGO House får stor betydning for Hotel Refborg

Der er ingen tvivl om at LEGO House har været med til at gøre, at vi nu har taget beslutningen, lyder det fra Tommy og Torben, der lægger vægt på, at det er en driftig by – og de glæder sig til at sætte deres præg på udviklingen af midtbyen.

Det bliver en fremtid med masser af muligheder, siger Tommy Refshøj

Placering her i midtbyen sammen med LEGO House, får en stor betydning for vores fremtid, og det bliver bestemt også noget af det som skal være med til at hæve overnatningsprocenten på hotellet uden for højsæsonen.

– en placering tættere på LEGOLAND og Lalandia var da bedre hvis vi kun gik efter familieturister”, siger Torben Klovborg Christiansen, men området hernede i centrum giver os unikke muligheder for at brande os over for Billunds borgere og det publikum som LEGO House unægtelig kommer til at tiltrække året rundt, fortsætter Tommy Refshøj.

Hotel Refborg tilknytter butik til hotellet

De nye værter på hotellet har planer om at omdanne den ene af de 4 sale til en ”levende butik” med det direkte kig over til ABC og LEGO House. Smilende ønsker de ikke at løfte sløret for meget endnu, men redaktionen gætter på, at vi vil komme til at se hele hotellets ånd på hylderne, blandet godt med trafikken fra frokostgæsterne. Men den står for BillundOnlines regning indtil videre, og vi glæder os til at følge udviklingen.

Foto: Hugo Sørensen