Billund Lufthavn: Nu er sommeren begyndt

PR-foto Billund Lufthavn


Det kan ses på antallet af passagerer i Billund Lufthavn at flyselskaberne per 1. april satte deres sommerfartplaner i værk. Det betyder nemlig flere afgange og flere destinationer fra Billund Lufthavn.

I april måned benyttede 229.516 passagerer lufthavnen, hvilket er en fremgang på 5.616 passagerer, svarende til 2,5 %. Udenrigsruterne havde 171.324 passagerer, hvilket er 4.534 flere passagerer i forhold til samme måned i 2015.

– Virkningerne af sommerfartplanerne kan ses i tallene, ligesom nogle af de ændringer og nyheder, der er kommet i april måned og bidrager til væksten, siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen. Han henviser til Finnairs opstart den 4. april samt øget kapacitet på Oslo, Stockholm og Berlin som nogle af de positive elementer.

Indenrigstrafikken havde 11.419 passagerer, hvilket er en fremgang på 1.484 passagerer, svarende til 14,9 %. Det skyldes både en tidlig opstart af Bornholmerruten samt flere passagerer til København.

Til gengæld faldt passagertallet på chartertrafikken – ganske vist kun en smule svarende til 0,6 %.

– Det er egentlig et godt tegn, at chartertrafikken ligger på niveau med sidste år, da påsken i 2015 delvist lå i april måned, mens den i år lå i marts. Spanien og Tyrkiet er fortsat danskernes foretrukne ferielande, men også Grækenland og Portugal tiltrækker en del ferierejsende, siger Kjeld Zacho Jørgensen.