Billund skal være Danmarks Vildeste kommune


Står det til 31-årige Bjarke Graversen fra Vorbasse skal Billund være Danmarks Vildeste kommune. Han er selv en vaskeægte natur-freak og bruger al sin fritid i naturen. Til daglig er han kok på Haraldskær i Vejle, hvor naturen også er en del af produktionen.

– Vi bruger kun hjemlige, sæsonbetonede grøntsager, forklarer han om sit job på Haraldskær.

Nu mener han altså at Billund kommune skal være Danmarks Vildeste Kommune. Der er én million gode danske kroner på højkant – penge der er stillet til rådighed af Den Danske Naturfond. Pengene skal bruges på et naturprojekt i vinderkommunen, eksempelvis en blomsterrig eng, en mark der omdannes til natur eller måske skabelsen af nye levesteder til sommerfugle og vilde planter.

Og netop de vilde planter står Bjarke Graversens hjerte nær. Han har flere gange taget folk med ud i naturen og lært dem hvilke planter der kan spises, bruges som ingredienser i madlavningen – og ikke mindst fortalt hvilke planter man så absolut skal holde sig fra.

– Der findes så meget mad i naturen vi ikke bruger. Det burde vi, siger Bjarke Graversen passioneret.

Hvis man som almindelig borger gerne vil være med til at gøre den lokale natur mere vild, kan man som haveejer dedikere et stykke af haven til vilde blomster.

– Det er især bierne helt vilde med. Og vi mennesker og naturen kan altså bare ikke undvære bierne, påpeger Bjarke Graversen.

Vil du også være klogere på mad i naturen, kan du evt tage et kig på Bjarkes facebookside, Bjarkes Vilde mad.