Billunds damer møder tysk hold

Der venter de ældste damer i Billund IF fodbold en noget anderledes oplevelse, når de torsdag aften kl. 18 spiller den sidste træningskamp forud for sæsonstart på mandag.

Ikke bare skal de for en stund spille 9-mands, i stedet for det sædvanlige 7-mands. Kampen skal også spilles på stadion, og det er yderst sjældent dette damehold får lejlighed til at betræde græsset her. Derudover er modstanderen et tysk hold fra FC Hohenaspe.

– Det begyndte egentlig sidste år, da det tyske damehold var på træningslejr i Blåvand. I den forbindelse ledte de efter en modstander til en træningskamp og vi var de eneste, der svarede tilbage. Så de tog turen til Billund, hvor vi spillede uafgjort 2-2, fortæller træner for dameholdet, Michael Vestergård, der igen i år fik henvendelse fra den tyske trup.

– Så vi er naturligvis klar igen og pigerne er noget opsatte på sejr. Sidste år førte vi 2-0 indtil fem minutter før tid, hvor de fik to hurtige mål inden slutfløjt, siger Vestergård.

Der er på forhånd en stor aldersforskel på de to mandskaber. Den tyske trup består af spillere født i 1998,1999 og 2000, mens flere af spillerne på Billunds hold har passeret de 30 år.

Kampen spilles på Billund Stadion torsdag kl. 18 og der spilles  to gange 35 minutter. Efterfølgende skal de to hold spise aftensmad sammen i hallens cafeteria.

– Det er en god måde at slutte en sjov kamp på, siger Michael Vestergård, der erkender, at han ikke kan bruge kampen til meget rent fodboldmæssigt.

– Det der betyder noget – også for pigerne – er det at spille på stadion. Det er bare stort, smiler Michael Vestergård.

Det tyske damehold fra FC Hohenaspe, der gæster Billund på torsdag
Det tyske damehold fra FC Hohenaspe, der gæster Billund på torsdag