Børnene på byggepladsen – et skriv fra Dagtilbudsleder Kirsten Vestergaard

Børnene på byggepladsen

Fredag den 27. februar besøgte børnene fra Klatretræet i Børnenes Univers Billund byggepladsen på Engdraget 8 i Billund.

Tove Brink fra Hejnsvig maskinstation havde lavet et fint kloaksystem med afløb fra håndvask, toilet og bruser. Hun fortalte, hvordan det virkede og børnene hældte vand i de forskellige afløb og fulgte vandet ud gennem brønden for til sidst, at se det løbe ud i sandet. Der var stor begejstring, når det stykke papir, der blev puttet i toilet røret, kom ud i den anden ende.  Bagefter var vi henne og se de rør, der allerede var lagt ned i jorden, der hvor vores nye køkken kommer til at være. Vi gik rundt i sandet, men det var lidt svært at forstille sig, at betonkanterne og sandet en dag skulle blive til toiletter, gymnastiksal, køkken osv.

Bent Knudsen og Jacob Stengård stod ved minigraveren og rendegraveren. Alle børn fik lov til at sidde i førerhuset og lege, at de styrede maskinerne. Nogle børn kunne selv kravle op – andre måtte have en hjælpende hånd af Bent og Jacob. Når de sad oppe i rendegraveren, kunne de kigge ud over hele byggepladsen.

Det var en rigtig god oplevelse at få lov til at komme på den anden side af byggehegnet. Der er rigtig mange børn, der i hverdagen står ved byggepladshegnet og følger med i, hvilke maskiner der kører rundt og hvad de laver. Nu har de selv prøvet at sidde i en.

Foto: Kirsten Vestergaard, Dagtilbudsleder