Brugerbetaling ind af bagdøren


Når man beder de ældre om at betale 200 kroner om måneden for at få vasket tøj, så er det et forsøg på at liste brugerbetaling ind af bagdøren. Det mener byrådsmedlem i Billund, Ole Marcussen fra Din Borgerliste. Han stemte i denne uge imod, da sagen blev behandlet i Social- og Sundhedsudvalget.

I forbindelse med budgetforhandlingerne i efteråret blev det vedtaget – dog ikke med Ole Marcussens stemme – at udlicitere opgaven med at vaske de ældre medborgeres tøj. Dermed ville der formentlig kunne spares 400.000 kroner årligt – selvom forvaltningen allerede dengang oplyste, at henved 40 pct af de ældre formentlig ville sige nej til den ordning.

– Så synes jeg altså det er meget at sætte i værk for at spare 400.000 kroner. Og da især hvis kun anslået 60 pct vil tage imod det, siger Ole Marcussen. Han tilføjer, at det i dag er gratis for de ældre at få vasket tøj hver tredje uge.

– Derfor er det også – som jeg ser det – et forsøg på at liste brugerbetaling ind af bagdøren ved nu at tage 200 kroner for tøjvasken, siger Ole Marcussen til BillundOnline.dk