Challenge slutter kl. 23 – Billund lukker kl. 16

Selvom der er atleter – og dermed også tilskuere – på ruterne rundt i Billund by helt ind til kl. 23 lørdag aften, så lukker og låser butikkerne i Billund dørene kl. 16.

Ifølge indehaveren af Beth Baun, Lisbeth Baungaard Gammelmark, der sidder i aktivitetsudvalget i Billund Handelstandsforening, så skyldes det at åbningstiderne i butikkerne – af hensyn til de ansattes vagtskema – skal meldes ud i god tid. Og først for en måned siden fik handelsstandsforeningen programmet at vide fra Challenge Denmark.

– Set i bakspejlet skulle vi naturligvis have valgt at holde åbent til kl. 23 lørdag, men det må vi lære af til næste år. Vi er jo heller ikke så mange ansatte i butikkerne i Billund, og vi skal jo også både bemande butikken inde i byen, men også den store stand ud i Lalandia, siger Lisbeth Baungaard Gammelmark.

Men kan I ikke bare holde åbent til kl. 23 alligevel, når nu I ved at byen er proppet med folk meget længere tid end I har åbent?

– Nej, det er ikke sådan lige til. Vi står sammen om den beslutning vi har truffet om at have åbent til kl. 16, siger indehaveren af Beth Baun.

Hun har en klar forventning om, at tilskuerne forlader ruterne for at tage ind og handle i Billunds butikker, der har åbent fredag til kl. 20 – og altså lørdag til kl. 16. Især fordi man ved standen i Lalandia får udleveret rabatkuponer, der kan bruges i butikkerne inde i Billund.