Daginstitutionspersonalet i Billund kommune render ikke lige sådan fra pladsen

Modelfoto


Mere end hver fjerde ansatte i daginstitutionerne i Billund kommune skiftes hvert år ud med en anden. Til gengæld ligger det årlige tal på dagplejeområdet på under 5 pct.

Det viser en ny undersøgelse foretaget for årene 2017-2021 omkring den gennemsnitlige årlige personaleudskiftning i kommunale dagtilbud for de 0-5-årige børn.

Dermed lander Billund kommune på et gennemsnit på 16,8 pct og indtager således en syvendeplads på listen over landets kommuner med færrest udskiftninger i personalegruppen på daginstitutionsområdet.

Og det er godt, mener Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS:

– Stor personaleudskiftning kan have negativ betydning for børnenes udvikling, fordi udskiftning i personalet i dagtilbuddene både betyder skift i børnenes relation til personalet samt internt i personalegruppen, og derfor er en høj personaleudskiftning en indikator på lav kvalitet i dagtilbuddene, siger Karsten Bo Larsen i en pressemeddelelse.

De store personaleudskiftninger hører særligt til omkring de store byer – særligt de rige omegnskommuner til København:

– Det interessante her er, at de kommuner har relativt mange penge, og borgerne betaler en relativ høj skat. Men noget kunne tyde på, at kvaliteten i børnepasningen ikke er så høj, siger Karsten Bo Larsen.