En travl påske sendte Billund Lufthavn godt ind i sommersæsonen

Foto: Billund Lufthavn


Det er meget muligt, at vejret i dag på ingen måder signalerer sommersæson, men det gør datoen – i hvert fald for Billund Lufthavn, der indledte sommersæsonen per 31. marts.

Og de sidste dage i marts, som også bød på påskeferie for rigtig mange, endte også med at give travlhed i terminalen hos Billund Lufthavn. I det hele taget landede passagertallet de første tre måneder af 2024 nogenlunde på samme niveau som sidste år – men isoleret set går marts 2024 med i alt 256.004 rejsende frem med 4,3 procent. Det er på linje med forventningerne.

– Vinteren lukker stærkt, og rejselysten har været stor i påsken. De seneste måneder har budt på færre flysæder hos lavprisflyselskaberne, til gengæld har netværksselskaberne stor vækst. Det modvirker i nogen grad de manglende sæder. Ved udgangen af vintersæsonen har vi således grund til at forvente, at vi når samme høje passagertal for hele 2024, som vi gjorde i rekordåret 2023, siger Jan Hessellund, der er adm. direktør i Billund Lufthavn.

Sommeren varsler vanen tro nye og masser af genåbninger af ruter. Norwegian åbner en række nye afgange til Alicante, Malaga og Palma de Mallorca. Fra juni flyver selskabet ligeledes til Stockholm to gange ugentligt, hvor SAS i forvejen flyver 3 daglige direkte flyvninger. Air Baltic åbner fra maj en direkte rute til den estiske hovedstad Tallinn.

Og så øger KLM antallet af daglige flyvninger til Amsterdam fra fem til seks, mens LOT udvider fra syv til ti ugentlige flyvninger til Warszawa. Sommerfartplanen byder på 30 direkte ruter med Ryanair, inklusive f.eks. Porto, Madrid og Wien og DAT genåbner den direkte forbindelse til Østersøens perle Bornholm. I det nordatlantiske flyver både Icelandair og PLAY op til seks ugentlige afgange til Island og Air Greenland genstarter ugentlige flyvninger til Grønland.