Dansk Byggeri: – Fedt at Billund har droppet byggesagsgebyret


Der er stor forskel på, hvad kommunerne tager for at behandle en byggesag. Mens det i Varde koster 480 kr i timen at få behandlet en byggesag, så koster det næsten dobbelt så meget i Vejle. I Billund kommune er det blevet gratis at få behandlet sin byggesag i det kommunale system.

Det viser en undersøgelse som Dansk Byggeri har foretaget blandt landets kommuner. Hos Dansk Byggeri Sydjylland, som Billund hører ind under, ærgrer formand Michael Mathiesen siger over, at det er kommunerne i Syddanmark, der har de dyreste timepriser på området:

– Det er svært at vurdere om timeprisen er rimelig eller ej, for det kommer jo an på, hvor effektiv kommunen er, når den behandler sagen. En lav timepris kan jo hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis kommunen sender en regning på en uges arbejde om at udstede en byggetilladelse til et simpelt garagebyggeri, siger Michael Mathiesen.

Han glæder sig til gengæld over at 21 af landets kommuner – deriblandt Billund – helt har droppet at tage betaling for at behandle byggetilladelser:

– Billund imødekommer både borgere og virksomheder, der vil investere i deres kommune, ved at gøre byggetilladelserne gratis, og det er vi meget glade for. Men det vigtigste er, at ventetiden på byggetilladelsen er kort, for ellers bliver den gratis service pludselig dyr, hvis murermesteren skal vente på at få lov til at gå i gang med at bygge huset, siger Michael Mathiesen.