Danskerne har fået et sundhedsflip, men de lægger ikke alkoholen på hylden

For 69,8 procent af syddanmarks befolkning er det ikke vigtig at skære ned på alkoholforbruget.

Hver tredje dansker har fået et sundhedsflip her i begyndelsen af 2015. De har skiftet deres dårlige spise-, drikke- og motionsvaner ud med en mere sund levevis. Kun når det handler om alkohol, er det en anden historie. Kun tre ud af ti danskere prioriterer højst at sætte alkoholforbruget ned. Det viser en ny undersøgelse, som A&B Analyse har foretaget for SodaStream.

Det er højtid for sund livsstil med masser af træning, kaloriefattig mad og mindre alkohol efter julen og nytårets overflod. Men det er først og fremmest maden og motionen, vi gør noget ved, viser den nye undersøgelse.

Slankekur og alkohol er en dårlig cocktail
Der er større chance for, at din kur bliver en kur, der dur, hvis du samtidig sætter dit alkoholforbrug ned. Det skyldes, at der er mange kalorier i drikke som cocktails, vin og øl. En Cosmopolitan indeholder fx ligeså mange kalorier som et stykke franskbrød med chokoladepålæg. Kroppen forbrænder alkohol før fedt, så hvis man har drukket godt med drinks om fredagen, skal disse først forbrændes, før kroppen går til angreb på fedtet til træningen lørdag morgen. Vi bliver ofte også mere sultne, når vi drikker alkohol, fordi blodsukkeret falder.

Især i sociale sammenhænge er vi ikke meget for at undvære alkohol. Hver tredje svarer i undersøgelsen, at de kun sjældent eller meget sjældent erstatter alkohol med alkoholfrie drikke, når de skal hygge sig med andre.

”Vi vil på ingen måde opfordre til ”hysteri”, når det kommer til alkohol. Men analysen viser os, at over halvdelen af de adspurgte (56 %) ikke mener, at der findes spændende alternativer til alkohol. Og det er da heller ikke altid så spændende, hvis alternativet til at drikke alkohol er at sidde med et glas vand. Og hvis det er fordi, man gerne vil spare på kalorierne, så nytter det jo ikke med et glas sodavand. Derfor fokuserer vi i højere og højere grad på at udvikle smage med lavt kalorieindhold – og gerne under 1 kalorie pr. 100 ml. Så kan man gøre sit vand lidt mere spændende med både bobler og smag, uden at gå på kompromis med antallet af kalorier,” siger Michele Fitzwilliams, der er marketing manager hos SodaStream i Danmark.

Gode alternativer til alkohol
Næsten halvdelen af respondenterne (44 %) er helt sikkert eller måske klar til at skære ned på alkoholen, hvis der er gode alternativer i form af spændende, alkoholfrie drinks. Så man kan variere mellem alkohol og sundere alternativer i løbet af en aften og på den måde spare en masse kalorier.

Vil du gerne spare på kalorier og sukker, indeholder alle SodaStreams læskedrikke en tredjedel færre kalorier og sukker end normal sodavand. Normal cola indeholder ca. 42 kcal pr. 100 ml, mens 100 ml færdigmixet cola fra SodaStream indeholder 14 kcal. Vil du helt undgå sukker og sødestoffer, kan du i stedet vælge SodaStreams serie ”Free”, som udelukkende er sødet med naturligt frugtsukker.