Det sjove begynder når skolen slutter

Der er masser af aktiviteter for børn og unge i Billund kommune i sommerferien.


Når børnene i Billund kommune går på sommerferie den 24. juni, venter der dem et sandt mekka af sommerferieaktiviteter – hovedsagligt i den første ferieuge.

Igen i år har kommunen planlagt et væld af aktiviteter og samlet dem i en sommersjov-brochure. Blandt aktiviteterne er, trylleshow, lave spændende mad, rollespil og kæmpesucceserne fra sidste år: børnedyrskue og “tag et dyrekørekort”. Men der er også flere nyheder på programmet – blandt andet cirkus:

– I år har vi besøg af et cirkus, der bor i vores kommune hele ugen. Det er ikke et helt almindeligt cirkus, men derimod et cirkus fuld af børn og unge. Cirkus Kæphøj bor til daglig i Holbæk, og er et tilbud til børn og unge om at ”gå til cirkus”. Det har eksisteret i 30 år, og er blevet et rigtigt cirkus. Hvert år har cirkus Kæphøj turneret i Europa i sommerferien – men i år har de ønsket at besøge Børnenes Hovedstad, siger kulturkonsulent i Billund Kommune, Charlotte Popp.

Hun glæder sig meget over at Cirkus Kæphøj har lyst til at komme og besøge Børnenes Hovedstad.

– Cirkus appellerer til os alle, og især til børn, og selvom Cirkus Kæphøj er et dansk cirkus vil forestillingerne kunne forstås af alle nationaliteter, siger Charlotte Popp.

Ud over særforestillinger for SFO og børnehavebørn, bliver der offentlige forestillinger for hele familien, samt sommerferiekurser, hvor cirkussets børn lærer børnene i Billund kommune at lave cirkustricks. Cirkusteltet bliver stillet op på græsset bag ved Billund Idrætscenter på Kærvej i Billund.

Derudover har også Grindsted gokartklub meldt sig på banen med et tilbud til fartglade drenge og piger ligesom bibliotekets Makerafdeling åbner dørene til det store makerværksted på Billund Bibliotek.

– Alle børn kan her lege sig til læring og fantasi, og leve sig ind i vidunderlige verdner med dimser og dippedutter, der bliver til slotte eller robotter, lyder det fra Charlotte Popp.

Brochuren deles ud på skolerne i de kommende dage. Den kan også ses her.