DM i cykling kommer til Grindsted

Formand for DCU Henrik Jess Jensen, Borgmester Ib kristensen, DM ansvarlig fra Vejen BC Henning Knudsen og DM Sølvvinder fra 2015 Martin Mortensen. Foto: Billund Kommune


DM i cykling bliver den sportslige event, der skal afløse Challenge Denmark i Billund Kommune. Et nyt og unikt samarbejde mellem DCU licensklubben Vejen Bicycle Club, Grindsted Cykelmotion og Billund Kommune sikrer, at DM Ugen i cykling i 2017 rykker til Billund Kommune med Grindsted By som centrum. En fire dage lang cykelfest med den danske cykelelite venter.

– Cykling er en sport i konstant fremgang og vi er ikke i tvivl om at vi med DM Ugen får et arrangement, der vil nå væsentligt bredere og længere ud end Challenge Danmark, siger borgmester Ib Kristensen.

Med høje seertal på TV2 Sport og tusindvis af tilskuere til de tidligere værtskommuner, Syddjurs og Vordingborg, er ambitionerne for næste års arrangement i Billund Kommune også store:

– Vi skal skabe rammerne om cykelløb i særklasse og vi skal skabe det i en festlig kulisse, der tiltrækker rigtig mange gæster til vores kommune. Vi er utroligt glade for at DCU licensklubben Vejen Bicycle Club har sagt ja til at træde i pedalerne sammen med vores lokale Grindsted Cykel Motion. Dermed har vi to cykelklubber med stor erfaring og fundament for at skabe et cykelløb og en fest i særklasse, siger Ib Kristensen (V).

Startskuddet til DM Ugen tages med en officiel åbning onsdag den 21. juni 2017. Herfra er der lagt op til fire dage med cykling og events i topklasse. Opløbsstrækningen bliver efter planen på Vesterbrogade ned mod Centrum i Grindsted bymidte, og der vil også blive kørt rundstrækning henover Torvet i Grindsted.
– Den resterende del af ruten er ikke på plads endnu. Vi har et ønske om at så stor en del af kommunen som muligt får mulighed for at være en del af festen, men det handler først og fremmest om at få en rute, hvor der kan køres godt cykelløb. Jeg er overbevist om at de to cykelklubber sammen med DCU får skabt nogle helt unikke ruter, lyder det fra en forventningsfuld borgmester i Billund Kommune.

Desuden arbejdes der på at få værtsskabet for Para-DM til Billund kommune, som jo er hjemkommune for den paralympiske håndcykel-atlet, Michael Jørgensen.

 

Fakta om DM Ugen:

Onsdag den 21. juni: Officiel åbning

Torsdag den 22. juni: Enkeltstart alle klasser, første start kl. 14.00

Lørdag den 24. juni: Samlet start Dame Elite og Junior-klasser – DCUs Midtvejskongres

Søndag den 25. juni: Samlet start Herre Elite / Transmitteres live på TV2 Sport – Postmaster motionsløb.