DuPonts nye flisanlæg klar til indvielse

Foto: Ulrik Larsen


DuPont Nutrition & Healths fabrik i Grindsted gør nu klar til den officielle indvielse af det nye store flisanlæg – et anlæg DuPont har investeret et trecifret millionbeløb i, så energiforsyningen på fabrikken kan skifte fra kul til flis – og dermed kan der skæres hele 64.000 tons CO2-udledning væk.

Mandag den 25. september kommer energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt nemlig og indvier det nye flisanlæg officielt.

– Investeringen betyder, at vi fjerner ca. 45.000 ton CO2 om året fra fabrikkens udledning. Og da vi med det nye anlæg samtidig kan levere endnu mere overskudsvarme til fjernvarmenettet i Grindsted, og dermed også fortrænger brug af fossile brændsler dér, er vi helt oppe på at fjerne 64.000 ton CO2 om året. Det vil sige, at vores investering faktisk fjerner mere CO2, end vi selv har udledt, fortæller fabrikschef Martin K. Madsen, DuPont Nutrition & Health.

Hos GEV (Grindsted El- og Varmeværk) er direktør René Heiselberg Gier, glad for, at genboen, DuPonts fabrik, nu kan supplere GEV’s eget flisanlæg fra 2015.

– Da anlægget blev planlagt, vidste vi, at vi ville få en aftale med DuPont. Derfor kunne vi klare os med et mindre anlæg, end vi ellers havde tænkt, siger René Heiselberg Gier, der jubler ved tanken om at DuPont kommer til at levere op mod 50 % af GEVs samlede varmeproduktion.

– Det er en stærk og fleksibel løsning, der er helt i tråd med vores vision om at være en bæredygtig og innovativ virksomhed. Vores egen omstilling til flis gør, sammen med leverancen fra DuPont, at vi kan levere miljøvenlig varme til en særdeles attraktiv pris til vores 3.700 forbrugere, siger René Heiselberg Gier.