Efterlyser flere frivillige til beredskabet

Billund Kommunes frivillige beredskab var på plads til årets Vorbasse Marked. Privatfoto


Er du til hurtig udrykning, hjælpe dine medmennesker, og varierende opgaver, så kan du muligvis se dig selv som en del af Billund Kommunes frivillige beredskab. Enheden i Billund søger lige nu flere frivillige, der er klar på at tage en tørn – sammen med de i forvejen 11 mænd og kvinder i den lokale afdeling.

– Vi søger kolleger, der vil mere end sig selv. Kolleger, der føler for fællesskabet og for andre, og som gerne vil være en del af et stærkt fællesskab, hvor vi får gode muligheder for at sikre os kompetencer, så vi kan hjælpe, når ulykken sker, siger kredsleder ved Billund Kommunes frivillige beredskab, Lars Gyldenkrone.

Ifølge ham spænder opgaverne, som beredskabet bliver bedt om at løse, meget bredt:

– Vi får rigtigt mange spændende oplevelser, hvor vi tager ud og hjælper andre kredse. Det kan være til Lillebælt Halvmaraton, DGI’s landsstævne eller diverse festivaler, hvor en kreds beder om hjælp, siger Lars Gyldenkrone og kalder redningsopgaverne “alsidige og forskellige fra gang til gang”.

Med tre ugers varsel blev Billund-afdelingen kaldt til at stille med alle mand til årets Vorbasse Marked, hvor arrangørerne pludselig stod uden samaritter og redningstjeneste.

Hvis man har lyst til at være en del af det frivillige beredskab, kan Lars Gyldenkrone kontaktes på 2646 7514 – som i øvrigt også sørger for de nødvendige kurser:

– Vi holder løbende øvelser i udvidet førstehjælp, elementær brandbekæmpelse og snart begynder en ny uddannelse som behandlingspladsassistent, forklarer Lars Gyldenkrone.