Engsøens bund er mest forurenet

Det er primært søbunden i Engsøen i Grindsted, der er forurenet. Det viser første fase af en undersøgelse for en oprensning af søen.

Det er Rambøll, der står bag undersøgelsen, som viser, at der er ca. 40.000 kubikmeter forurenet søbund. Der er fundet indhold af flere tungmetaller og oliestoffer, der overskrider de anbefalede værdier, og det er værst i den vestlige ende af søen.

Forureningen findes primært i søbunden og i mindre grad i vandet, hvor der ikke er gjort fund af klorede opløsningsmidler.

– Vi har nu fået bekræftet det, tidligere undersøgelser har antydet, at forureningen primært findes i søbunden i søen og bådkanalen, og vi har nu et godt billede af, hvor forureningen er, og hvad den indeholder. Dermed er vi klar til næste fase, hvor det handler om at afklare, hvilken metode der bedst kan bruges til at rense søen op, og ikke mindst hvad det koster, forklarer Miljøchef Karl Grundahl fra Billund Kommune.

Følgegruppen i forhold til Grindsted Forureningen glæder sig over, at man nu er klar til fase 2 og ikke mindst til at høre hvilke muligheder, der er for oprensning, og hvad det vil koste.

– Det var et enigt byråd, der vedtog at afsætte en million kroner til at få undersøgt mulighederne for oprensning af engsøen, og vi er sikre på, det er enigt byråd, der glæder sig til svarene fra fase to, lyder fra de fire medlemmer af følgegruppen, Ib Kristensen (V), Per Nyhus (DF), Ole Marcussen (S) og Arne V. Thomsen (S).