Er togbanen til Billund død eller levende?

Faldende oliepriser giver færre penge i statskassen – og dermed også færre penge i den Togfond, der skal finansiere den nye jernbane mellem Billund og Jelling. Og på den baggrund har Venstre sammen med Dansk Folkeparti – der ellers er med i forliget – fjernet grundlaget for alle aftaler om Togfonden.

Blandt andet en ny togbro over Vejle Fjord, hvilket vakte glæde på borgmesterkontoret i Vejle, fordi togene så ikke længere ville standse i Vejle. Men i sin glæde udtalte Arne Sigtenbjerggaard (V) også til tvsyd.dk at “det naturligvis hælder malurt i bægeret, at Billundbanen forsvinder ved samme lejlighed”. Det havde han tilsyneladende ikke belæg for at sige – i hvert fald er udtalelsen nu fjernet fra regionalstationens artikel.

Men er Billund-banen så død eller ej? Det spørgsmål sendte vi til socialdemokraternes lokale folketingsmedlem, Troels Ravn:

– Man kan ikke sige, at hverken Togfond – eller jernbane Vejle-Billund er død, men det kan være – grundet faldende indtægter og dermed udfordringer med finansieringen – at nogle af projekterne må udskydes, at man evt. må tage elektrificeringen af bestående jernbaner først, og så videre. Men der er stadig et forlig omkring Togfonden, og et forlig kan man ikke bare rende fra. Regeringen bør indkalde partierne til forhandlinger, hvilket der også er tegn på er ved at ske, og så må hele situationen drøftes, siger Troels Ravn.