Flere ældre træner kroppen hos fysioterapeuten

Modelfoto


Der er gang i butikken hos fysioterapeuterne i Sydjylland. Det skyldes især de gråhårede patienter. Fra 2013 til 2018 er der kommet 56 % flere patienter på 70 år og op, lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Fysioterapeuter.

Og det er en tendens, man kan genkende hos Grindsted Fysioterapi & Træning:

– Vi ser flere ældre i fysioterapien i dag end tidligere – og det er der flere årsager til, siger den ene af indehaverne af Grindsted Fysioterapi & Træning, Søren Mandrup:

– Dels er den ældre gruppe blevet større. Lægevidenskaben er blevet dygtigere til at “holde folk i live længere tid” og man er blevet bedre til at behandle mange kronikere. Samtidig er den større ældregruppe også mere aktive og mere motiveret for at være aktive, siger Søren Mandrup.

Han og kollegerne ser friske og aktive ældre, der vil have en sund krop. Det gælder også kronikerne, der i højere grad træner både på klinikken i Vestergade i Grindsted eller derhjemme, hvad enten det er på plejehjemmet eller i eget hjem.

Danske Fysioterapeuter har trukket nogle tal fra Danmarks Statistik, der fortæller at antallet af patienter i fysioterapien i Billund kommune er steget med 62 pct fra 2013 til 2018.