Flere konkurser i Region Syddanmark


Efter flere år med støt faldende antal konkurser i det syddanske, blev 2015 året, hvor antallet af konkurser steg en del i forhold til 2014. I alt gik 638 syddanske virksomheder konkurs i 2015 mod 548 året før. Det viser spritnye tal fra Danmarks Statistik.

– Det er ærgerligt, at så mange virksomheder ikke kom helskindet igennem 2015. Faktisk forsvandt næsten 2.000 job i Region Syddanmark i det forgangne år som følge af konkurser. Selv om vi ser gode takter i den økonomiske aktivitet, er der altså stadig et stykke vej, før optimismen for alvor bryder igennem, siger partner i Deloitte i Esbjerg, Dorte Larsen, der er rådgiver for en lang række ejerdrevne virksomheder.

Hun mener at der er flere grunde til, at opturen lader vente på sig:

– Flere af vores vigtige eksportmarkeder viser kun svag vækst. Samtidig kæmper mange virksomheder med truslerne fra nye, digitale konkurrenter, der slår gamle brancher af banen. En sådan brancheglidning kan naturligvis skabe muligheder, men den kan også gøre mange virksomhedsejere nervøse, siger Dorte Larsen.

Ifølge hende er der dog lysere tider på vej, da der er positive takter at spore på markedet.

– Lige nu sker der en hel del omstruktureringer, ligesom mange virksomheder foretager forskellige investeringer. 2016 må så vise, om de formår at tjene pengene hjem, siger Dorte Larsen.