Første charterfly fra Billund efter corona lettede i morges

Alle passagerer havde - som reglerne foreskriver - ansigtsmaske på hele vejen fra indgangen til lufthavn frem til udgangen på deres destination. Foto: BLL


Det blev Bravo Tours der i dag som det første rejseselskab kunne sende et fyldt charterfly ud af Danmark. Flyet afgik fra Billund Lufthavn tidligt i morges med kurs mod Chania på Kreta.

Den første charterferie sydpå vækker begejstring hos både administrerende direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund og hos administrerende direktør i Bravo Tours, Peder Hornshøj.

– Det er jo fantastisk, at der så kort tid efter, at de nye rejsevejledninger trådte i kraft, flyver et fyldt fly med chartergæster til sydens sol. Det understreger, at danskerne er klar til at rejse udenlands, og at rejsebureauerne alligevel har mulighed for at få lidt ud af sommersæsonen, siger Jan Hessellund.

Peder Hornshøj er også glad for den store begivenhed, der i dag har udspillet sig i Billund Lufthavn.

– Vi arbejder hver dag for at give danskerne mulighed for at komme på ferie. Det har derfor været hårdt, at Coronakrisen lavede en så hård opbremsning. Derfor giver dagen i dag også en ekstra forløsning, da vi igen kan sende rejseglade danskere på ferie. Og så som de første, smiler Peder Hornshøj.

Billund Lufthavn har fået lavet en undersøgelse blandt vestdanskerne, der viste, at 30 procent af vestdanskerne var klar til at rejse udenlands, så snart muligheden bød sig. Det har i dag vist sig at være rigtigt.

Flere af passagerne, der i morges var klar til en uges ferie i Chania, sagde, at de bare havde ventet på muligheden for at rejse af sted. Peder Hornshøj bekræfter også, at der er stor efterspørgsel på rejserne, og at der endda har været ventelister.

– Chaniarejserne blev sat til salg for 14 dage siden, og de har været ekstremt populære. Der er hurtigt blevet udsolgt, hvorefter ventelisterne bare er vokset. Det er et sjældent syn med ventelister på charterrejser, men der er også venteliste til rejsen på mandag, hvor vi flyver til Zakynthos i Grækenland, fortæller Peder Hornshøj.