Foreninger skal betale leje for ubrugte lokaler

Hvordan er kultur- og fritidslivet i Billund kommune påvirket af corona-krisen? Det vil byrådets Unge- og Kulturudvalg gerne have en status på.

De mange kultur- og fritidstilbud i Billund kommune har været lukket ned siden den 11. marts, hvor regeringen lukkede Danmark ned for at afbøde og forsinke udbredelsen af coronasmitte i landet. Men hvilke konsekvenser det så har haft, og hvad kan kommunen gøre for at hjælpe – det vil Unge- og Kulturudvalget gerne have klarhed over. Det blev politikerne enige om på gårsdagens møde.

– Vores beslutninger i går var første step, siger Stephanie Storbank, der er formand for Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Ifølge hende er alle i udvalget meget optaget af udviklingen på området og følger den tæt.

– Det er en kompleks sag og vi er opmærksomme på, at nogle foreninger vil kunne komme i klemme og miste penge i form af tabte indtægter, sponsorater, kontingenter og andet ligesom hallerne mangler indtægter, siger Stephanie Storbank.

Udvalget besluttede at hallerne kan opkræve den vanlige lokaleleje for sæsonbookinger ved foreninger og aftenskoler som også kan modtage det sædvanlig lokaletilskud fra Billund Kommune. Det betyder at der vil komme opkrævninger for lokaler, der aldrig blev brugt fordi landet blev lukket ned.

Skulle nogle foreninger komme i likviditetsproblemer på den baggrund, så er Billund kommune klar til at se på hvordan den kan hjælpe.