Forvandlingen af Billund Bibliotek og Borgerservice er gået i gang

Billund Bibliotek og Borgerservice slår dørene op lørdag d. 21. maj

Moderniseringen af Billund Bibliotek & Borgerservice er nu for alvor gået i gang. Håndværkerne er rykket ind, og inden for få måneder vil der være klar til leveringen af specialinventar, som vil forvandle biblioteket til et helt særligt sted.

Det bliver en eksotisk rejse, hvor forskellige landskaber vil skabe en verden af inspiration. Her kan børnene gå på opdagelse og udforske øen, ørkenen og bjergene, og de unge kan hænge ud i havet. Alle de geografiske navne er ikke bare skilte, men reoler, rutsjebaner, huler, borde og bokse, der i flotte farver og varierende højder skaber et unikt bibliotek med talrige udfoldelsesmuligheder. Børnene kan klatre, gemme sig i huler og løbe på skæve reoler, mens de voksne blandt andet får mulighed for at fordybe sig i rummet og loungeområdet, hvor der er plads til både læsning og IT. Tanken bag det nye bibliotek er at tilbyde et topmoderne og nyskabende folkebibliotek, der henvender sig til alle aldersgrupper, samtidig med at det leverer en ganske særlig vinkel på børn og læring gennem leg og kreativitet.

Før biblioteket kan åbne på ny, må det gennemgå en større forvandlingsproces.

Chef for Billund Bibliotekerne & Borgerservice Ole Bisbjerg fortæller:

Billund Biblioteket & Borgerservice er midlertidigt flyttet til teatersalen i Billund Centret. Det fungerer rigtig godt, og vi er meget glade for, at vi under moderniseringen fortsat kan tilbyde borgerne et højt serviceniveau. Vi undgår nok ikke lidt støv og støj, nu hvor håndværkerne for alvor tager fat, men vi bestræber os naturligvis på at mindske generne mest muligt. Vi glæder os meget til at byde borgerne velkomne i det nye bibliotek.

Åbningsdagen

Bibliotekets åbning skydes i gang med festlig musik leveret af LEGOLAND Billund Garden.

Efter den officielle åbning kl. 11.00 følger et spændende og underholdende åbningsprogram for hele dagen. Blandt bibliotekets mange nye topmoderne tilbud demonstrerer vi bogautomaterne. Det er interaktive skærme, der ved simpel betjening er i stand til at vise, hvilke bøger der i øjeblikket er hjemme på Billund Bibliotek indenfor udvalgte emner. Dermed understøtter bogautomaterne det åbne bibliotek og gør det nemmere for brugerne at betjene sig selv udenfor den bemandede åbningstid.

Lørdag d. 21. maj bliver en stor kulturel festdag for Billund.

Foruden Bibliotekets åbning fejrer Skulpturpark Billund 25-års jubilæum med afsløring af en ny skulptur, og Billund Ungdoms og Kulturskoles billedkunstafdeling holder afslutningsfernisering i Billund Centret.