Fredag = X Factor – Årets vinder løber med meget mere end blot æren


X Factor-vinderen skal indspille med Lady Gagas og Nicki Minajs producer

Den, der løber med sejren i årets udgave af ‘X Factor’, vinder meget mere end blot æren. Vinderen skal nemlig indspille en single til sin ep med RedOne, der er et af de absolut største producernavne i verden netop nu.

Det er den svenskfødte RedOne, der står bag Lady Gagas gennembrudssingle Just Dance og efterfølgende monsterhits som Poker Face, Bad Romance ogAlejandro. Han har bidraget med fire numre til Nicki Minajs andet album, der strøg til tops i både USA og Storbritannien – herunder de to store hits, Starships og Pound The Alarm.

Alt i alt står RedOne bag 70 internationale hits, hvoraf 35 er endt på hitlisternes førsteplads, og hans øvrige samarbejdspartnere tæller blandt andre Jennifer Lopez, Justin Bieber, Pitbull, One Direction, Britney Spears og Enrique Iglesias. Det er således den absolutte popelite, som den danske ‘X Factor’-vinder kommer i selskab med.

Det restende sangskriver/producerhold til vinder-ep´en offentliggøres først efter finalen, for bedst muligt at sikre at det bliver i tråd med vinderens musikalske profil.

Et eksklusivt møde med Mr. X Factor
En single produceret af RedOne er imidlertid ikke det eneste, som vinderen får. Hertil kommer nemlig et møde med selveste Simon Cowell – Mr. X Factor ham selv, hvilket bliver første gang i Danmarks X Factor-historie.

Det var Cowell, der skabte talentprogrammet, som første gang blev sendt i Storbritannien i 2004, og som sidenhen er blevet eksporteret til et utal af lande – herunder USA, hvor Cowell også har været dommer, og Danmark, hvor programmet som bekendt havde premiere i 2008.

Er der nogen, der ved, hvad ‘X Factor’ handler om, er det således Cowell, og vinderen vil uden tvivl få et par dyrebare råd med på vejen, når vedkommende får et eksklusivt møde med den internationale tv-stjerne, musikproducer og forretningsmand.

En præmie, der vil gøre en forskel
DRs underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme, er stolt over at kunne præsentere denne todelte præmie:

Vi ville gerne have fat i et stort producernavn. Og der er mange producere, vi ville have været rigtig glade for at få med om bord. Men da vi fandt ud af, at RedOne havde sagt ja, blev vi ganske ekstatiske – et større og bedre navn kunne vi ikke have drømt om! Og kombineret med det eksklusive møde med Simon Cowell er der tale om en præmie, der virkelig kommer til at gøre en forskel for dette års ‘X Factor’-vinder.

Foto: Pr-foto