Gamle SFO-lokaler omdannes til flygtningeboliger

Foto: Billund Photo


Billund Kommune er ved at gøre klar til hvis der pludselig skulle komme en stor tilstrømning af flygtninge til kommunen.

Lige for tiden er håndværkerne ved at indrette de tidligere SFO-lokaler i barakkerne bag Billund Idrætscenter til midlertidige boliger – hvis der skulle opstår et behov for det.

Regeringen har meldt ud, at Danmark skal være beredt på at modtage 100.000 ukrainske flygtninge som følge af krigen i Ukraine. Hvis den situation bliver til virkelighed, skal Billund Kommune kunne huse op imod 500 flygtninge.

Derfor bliver barakkerne bag idrætscentret nu gjort i stand til i en nødsituation at kunne fungere som midlertidige boliger for flygtningene, indtil de kan komme ud i en permanent bolig.

De tre barakker blev oprindeligt opstillet som flygtningebarakker under borgerkrigen i Jugoslavien, og siden har de været ombygget til SFO. I dag er barakkerne ikke i brug.

I første omgang bliver kun en af de tre barakker renoveret, mens Billund Kommune følger med i antallet af flygtninge, der får opholdstilladelse i kommunen. I næste uge kommer Billund Kommune op på at have modtaget 25 flygtninge siden krigens start, og indkvarteringen kan derfor godt klares på anden vis for nu.