Grimme grøntsager kan godt spises

Et nyt stop-madspilds-koncept indtager Billund. Det er virksomheden Eat Grim, der flytter aktiviteterne fra København til Billund – af logistiske årsager, fortæller en af folkene bag, Morten Askjær Sørensen, der selv er bosat i Billund.

– Der er flere grunde til at vi flytter hertil. En af de største grunde er, at når vi får varerne leveret direkte fra vores landmænd – hvoraf nogen også er syd for grænsen – så er der kortere vej til Billund end til København, siger Morten Askjær Sørensen.

Varerne, der sælges i abonnementskasser er grøntsager, der ikke er pæne nok til at blive solgt i supermarkederne. Ja, du læste rigtigt: de er ikke pæne nok.

– Vi kan se, at der er et kæmpe spild på grøntsager allerede ude ved landmanden. Her sorteres 1 ud af 3 grøntsager fra, fordi de ikke er pæne nok til salg i butikkerne. Nogen af de kasserede grøntsager går til spilde og andre ryger tilbage på marken og pløjes ned. Så vi har set, at der er et stort behov for at kunne hjælpe landmændene til at have en afsætningskanal til de her friske grøntsager, som egentlig ikke fejler noget – andet end at de er en lille smule grimme og måske har en forkert form i forhold til, hvad man forventer i supermarkederne, forklarer Morten Askjær Sørensen.

Konceptet i Eat Grim er, at de grimme grøntsager sendes fra landmanden til lageret i Billund, hvor en flok medarbejdere står og putter dem i kasser, der så sendes ud til kunderne, der har købt abonnement på friske – men altså, grimme – grøntsager.

– Man kan selv vælge, hvor ofte man ønsker at modtage en kasse, men ellers leverer vi hver onsdag og med i kassen er også en indlægsseddel med beskrivelse af grøntsagerne, forklarer Morten Askjær Sørensen.

Eat Grim søger lige nu folk til lageret i Billund og sætter snarest muligt gang i abonnementskasserne.