Grindsted pigen Laura Jensen med da Danmark blev U17 Europamestre

Det danske U17 håndboldlandshold har de forgangne dage været i Makedonien og spille slutrunden i Europamesterskaberne i håndbold.

17-årige Laura Jensen fra Grindsted var med, da Danmark søndag hev sejren hjem og blev U17 Europamestre i Makedonien. Og ikke nok med at hun satte 5 mål i nettet, så blev Laura også kåret til kampens bedste spiller for anden kamp i streg.

Finalen startede ellers lidt uskarpt fra Danmarks side, hvilket betød en lidt målfattig start på opgøret. Det lykkedes dog de danske piger at få sigtekornet indstillet og udvise en anelse mere energi end russerne, og de første 30 minutter sluttede 13-10 til Danmark.

Anden halvleg startede med skarpe afslutninger fra danskernes side, og føringen fra pausen blev øget, men russerne lagde sig dog ikke fladt ned, og var midtvejs i anden halvleg kun to mål efter danskerne, men pigerne hang i, indtil slutfløjtet lød på 24-25, og Danmark endte dermed som U17 Europamestre!

– Det blev aldrig nogen flot håndboldkamp, lød det fra landstræner Heine Eriksen.

– Både vi og russerne dækkede offensivt op, så der var fuld knald på med rigtig mange dueller og hård fight, men kønt var det ikke. Blandt andet blev det svært at få flow i spillet på grund af de mange udvisninger til begge hold – det gør det bare vanskeligt, sagde Heine Eriksen.

Landstræneren havde dog stor ros til defensiven der holdt skansen:

– Der skal lyde stor ros til vores offensive 6-0-forsvar, der var det, der vandt kampen for os, og så var det også flot, at pigerne holdt på bolden så længe i det sidste angreb. Russerne scorede til 24-25 med et minut tilbage, så det var længe, vi skulle holde i kuglen, og det var meget rutineret gjort af så unge piger, slutter Heine Eriksen, der også glædede sig over den virkelig gode stemning på lægterne i hallen.

u17-2