Hæderspris til Flemming Vesth

– Vi er stolte over at være dine spillere….

Sådan lød det fra en hel gruppe fodboldpiger fra Billund i deres indstilling af deres træner Flemming Vesth til Billund kommunes hæderspris 2014.

Derfor var det også naturligt, at formanden for Børne- og Kulturudvalget i Billund Kommune, Klara Lyskjær Noer, først kaldte de mange unge spillere op på scenen, inden Flemming Vesth blev hædret.

Først et stykke inde i oplæsningen af indstillingen, gik det op for Billund-træneren, at det var ham, der skulle modtage årets Hæderspris fra Billund Kommune.

Hædersprisen blev uddelt i Magion i aftes sammen med en række hædersbevisninger til en række lokale kultur- og sportspersonligheder.

 

Sådan står der blandt andet i forældre og spilleres indstilling af Flemming Vesth:

Flemming har siden børnene var 5-6 år været træner for pigerne. Der har alle årene været en stor trup af spillere, og rigtig mange af pigerne har været med fra start. Der har selvfølgelig været nogle som stoppede, fordi de valgte andre sportsgrene. Nogle er kommet tilbage til fodbolden igen, andre ikke. I sæsonen 14/15 var truppen oppe på 28 spillere, og der var 2 11-mandshold tilmeldt turneringen. Det skulle vist være 1. gang i Billunds historie, at klubben har et hold i mesterrække. De vendte tilbage til a-rækken, men spillede sig igen fortjent til mesterrækken, som venter dem i kommende sæson.
Størstedelen af spillerne kommer fra Billund, men der er flere spillere fra både Hejnsvig og Grindsted, 1 enkelt fra Nørre Snede og Vesterhede. Alle disse spillere er nogen, som er dukket op af sig selv. Flemming er ikke den, der ”fisker” spillere fra andre klubber, men alle er selvfølgelig velkomne.
Flemming viser et enormt engagement i pigerne og alt omkring dem. Han har nogle super gode hjælpetrænere, men det er ham, der planlægger alt træning, stiller hold, skriver holdkort, arrangerer indkøb af spillertøj, skriver referat efter hver kamp og skriftligt feedback til hver enkel spiller, som sammen med referatet uploades til holdets hjemmeside. Det er det kun sjældent set, at han ikke selv er til stede til både træning og kamp.
Han træner pigerne hele året. Når udesæsonen er slut, fortsætter de indendørs for dem, der har lyst til det. Her sørger han for, at de kommer ud til indendørs stævner.
I efterårsferien 2014 tog Flemming og trænerteamet med pigerne på bustur til Italien, hvor 2 11mandshold deltog i Veronello cup. Det ene hold spillede mod piger, der var et år ældre og alligevel vandt de, de fleste af deres kampe. Hver og en af pigerne var med på turen, og de havde en fantastisk tur med fodboldkampe hver dag dernede og om aftenen hygge på campingpladsen, hvor de boede i mobilehomes.

Du kan se alle prismodtagerne ved gårsdagens uddeling her.