Det var med højt humør, fest og sang, da Billund Kommunes Handicapråd i aftes uddelte de to årlige handicappriser på Frivilligcenteret. Handicaprådet glæder sig over igen i år at kunne anerkende to foreninger, som gør en særlig indsats for borgere med forskellige handicap.
– Jeg glæder mig over de mange indstillinger til årets Handicappris, hvor den ene er et nyt tiltag for børn med særlige behov. Samtidig glæder jeg mig over, at Handicaprådet i år kan give prisen til to foreninger, som arbejder for at give børn med særlige behov et fritidstilbud og dermed støtte op om to gode tilbud, siger formand for Handicaprådet, Poul Erik Pedersen.
Vinderen af den første pris på 10.000 kr. blev Sdr. Omme Solsikke Gymnastik. Det er et nystartet tilbud til børn på 4-12 år, der har særlige behov, udfordringer, handicap, er kørestolsbrugere el. lign, men som elsker at bevæge sig. Solsikkerne startede træning i september. De træner hver uge i Sdr. Omme Multisal, og der er plads til alle på holdet. Der er fokus på at skabe hyggelige stunder og sjov. I indstillingen står der blandet andet:
”De har skabt et rum, hvor de her børn føler sig rigtige og inkluderede. Et rum, hvor de kan få lov til at bevæge sig og have det sjovt på deres niveau. Et rum, hvor der er plads til alle, og hvor der er hjerterum, ro og tid. De har skabt et fællesskab. Derudover har de også skabt et fællesskab for os, som er forældre til de her særlige børn.”
Derfor var det også to rørte trænere, der modtog prisen.
– Vi er bare megaglade og overraskede. Umiddelbart skal pengene gå til en tur til Glad Zoo til sommer og måske en fest for alle deltagerne og deres forældre. Forældrene er også med, når vi laver gymnastik, og de er vigtige, for at holdet fungerer, siger Kristina Svejstrup og Sanne Hellingsø, der på aftenen manglede den tredje træner for Sdr. Omme Solsikke Gymnastik, Camilla Bak Pedersen.
Vinderen af den anden pris, der også lyder på 10.000 kroner, blev Lynghedens Lykkebørn. Det er en håndboldklub for håndboldglade børn og unge med forskellige udviklingshandicap og som er en del af Lykkeligaen. De vil gerne lave om på det faktum, at meget få udviklingshæmmede børn spiller holdsport og dermed går glip af vigtige fællesskaber og læring om sociale kompetencer. I indstillingen står der blandet andet:
”Klubben giver børn mulighed for at dyrke håndbold på deres egen måde og giver en følelse af at høre til. De har holdt stævner i Grindsted med stor succes, hvor børn fra andre byer deltager, og de er ved at udtænke, hvordan større børn kan fortsætte i klubben længere.”
– Vi er bare så stolte over, at der bliver lagt mærke til det, vi gør for de børn, som spiller håndbold i Lynghedens Lykkebørn. Vi vil gerne gøre noget for at fastholde de største børn/unge i klubben og derigennem være med til at skabe et fællesskab og et ungdomsliv, siger Tove Haustrup, der modtog prisen på vegne af Lynghedens Lykkebørn sammen med Mathilde, der spiller på holdet.
Handicapprisen i Billund Kommune blev uddelt første gang i 2017 og uddeles til en eller flere personer, grupper, foreninger eller virksomheder, som yder en særlig indsats for borgere med handicap i kommunen. De seneste par år har prisen været delt op i to separate priser på hver 10.000 kr. Den ene pris uddeles efter indstilling af kandidater, mens Handicaprådet selv udpeger den anden vinde.