Heller ingen Vorbasse Marked i år

Foto: Jeppe Donslund


Det var en tung beslutning som bestyrelsen i Vorbasse Grundejerforening traf i aftes – nemlig at aflyse Vorbasse Marked for andet år i træk.

Grundejerforeningen havde til det sidste håbet på at kunne gennemføre markedet, men efter et ekspertudvalg i regeringen i går fremlagde deres anbefaling og vilkår for afholdelse af bl.a. markeder i 2021 – noget som regeringen på forhånd har udtalt, at de ikke vil afvige væsentligt fra – så er det på ingen måde muligt at afholde et marked af Vorbasses størrelse.

Det er heller ikke en mulighed at flytte markedet til et senere tidspunkt på året, da størstedelen af hjælperne ved markedet er frivillige, som bruger deres sommerferie på at hjælpe til – og uden de frivillige ville det slet ikke være muligt at afholde så stort et marked med op til 250.000 gæster i så lille en by.

Desuden er usikkerheden om, hvornår rigtig store forsamlinger igen tillades i Danmark, også stadig en faktor.

Aflysning af årets marked vil få stor betydning for byens handlende, markedets samarbejdspartnere samt de mange lokale foreninger, som hjælper med forskellige opgaver ved markedet.

De der allerede har indbetalt beløb for stadepladser og camping, vil i nær fremtid få deres penge retur, oplyser markedsfolkene.