Her er vinderne af årets Sports- og Kulturpriser

Æresprisen gik i år til Grethe Hede Jensen

Æresprisen : Grethe Hede Jensen – Foto: René Lind Gammelmark

Grindsted Husholdningsforening stod for år tilbage overfor en lukning, men takket være Grethe Hede Jensen er der i dag 300 medlemmer og en aftenskole med tilfredse kursister. Grethe har på egen hånd taget fat om foreningens genopbygning, så der stadig i dag kan tilbydes en bred vifte af aktiviteter. Et langt, sejt og fremadrettet arbejde, som gav resultater.
Hun har selv fået sammensat en ny bestyrelse og sat skub i nye aktiviteter, og der er i dag både sprogkurser, foredrag og heldagsudflugter på programmet.
Efter 38 år fratrådte Grethe ved generalforsamlingen den 7. april, og der skal lyde en særlig tak til Grethe for de mange timer, der er lagt i arbejdet med Grindsted Husholdningsforening.

Årets Hold: U19 drenge Grindsted GIF Håndbold

Årets holdU19 drenge Grindsted GIF Håndbold – Foto: René Lind Gammelmark

Det kræver en helt særlig holdindsats at spille sig op i rækkerne i en af Danmarks mest populære sportsgrene. Derfor er det fuldt fortjent efter at have vundet 1. division A, at GGIF Håndbolds U-19 drenge er med i slutspillet om prisen som årets hold. De har udviklet både deres spillemæssige og fysiske kompetencer, og flere af spillerne er nu også indlemmet i GGIF Håndbolds herre senior 1. divisionstrup.
Hver dag yder holdet en stor indsats, samtidig med at de er gode og ansvarsbevidste rollemodeller for ungdomsspillerne i GGIF Håndbold. At de evner at kombinere deres sport med skole og arbejde er endnu et bevis for, at GGIF Håndbolds U-19 drenge er et helt særligt hold.

Årets Leder/træner: John Storgaard Pedersen

Årets leder/træner : John Storgaard Pedersen, GGIF Gymnastik – Foto: René Lind Gammelmark

I hele 10 år har John Storgaard Pedersen siddet som en stærk drivkraft i bestyrelsen for GGIF Gymnastik. Her har han arbejdet målrettet og engageret for foreningsarbejdet. John bidrager ikke bare til bestyrelsesarbejdet. Han har også været en stor fortaler for og tovholder på tilblivelsen af det nye motorik- og kampsportscenter.
Her har John ad flere omgange undervejs udarbejdet, gennemtænkt og nytænkt tilblivelsen af det nye center. Et center, som nu er en del af MAGION til stor glæde for både byens nuværende og kommende gymnaster og kampsportsudøvere. På grund af John og hans store dedikation til projektet, har det nu været muligt at fejre første spadestik, som symbol på, at projektet nu er igangsat.

Årets Idrætspris: Rasmus og Nicolai Højgaard

For nyligt blev Højgaard-brødrene udnævnt til æresmedlemmer i Gyttegård. Nu kan de også kalde sig modtagere af Årets Idrætspris fra Billund kommune.  De kunne desværre ikke være til stede til prismodtagelsen i Grindsted i aftes. Privatfoto

Tvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard er en dansk succeshistorie, som vækker genlyd overalt i både den nationale og internationale golfverden. De er golfspillere i verdensklasse, hvilket de beviser igen og igen til de mange internationale golfturneringer.
I 2021 sluttede Rasmus blandt andet som nr. 35 på DP World Tour ranglisten, og han har nu samlet set 3 sejre på Europa Touren. Nicolai kan også fremvise resultater i verdensklasse med 2 sejrer på Europa Touren, en sejre i DS Automobiles Italia Open og en plads som nr. 8 på DP World Tour ranglisten. Rasmus og Nicolaj Højgaard er på ingen måde færdig med at vise deres evner på golfbanen og går efter at blive verdens bedste golfspillere.

Årets Kulturpris: Kurt Holm

Årets Kulturpris: Kurt Holm – Foto: René Lind Gammelmark

Kurt Holm har i mange år beriget kommunens kulturliv og er i dag en institution inde i en institution. Gennem sit virke som dirigent og trompetlærer i Billund Kulturskole har han favnet hundrede vis af børn og unge i et perfekt match mellem musikalsk kvalitet, fællesskab og oplevelser for livet. Kurt Holm står for kvalitet og et trygt, inkluderende sammenhold. Hans autoritet og kærlighed til musikken har ført til, at mange af hans tidligere elever i dag udfolder deres musikalske talent både lokalt og på nationalt plan.
Efter 43 år kan Kurt Holm se tilbage på et fornemt virke, hvor børn og unge igennem deres tid hos ham og i LEGOLAND Billund Garden er blevet rustet til et meningsfuldt liv.

Årets Idrætstalent: Emma Skov

Årets Idrætstalent: Emma Skov – Foto: René Lind Gammelmark

Emma Skov er et særligt talent indenfor den danske dressur verden. På imponerende vis har hun selv uddannet sin hest, der hedder Cracker Jack, fra unghest til Grand Prix Hest. Emma har desuden sammen med Cracker Jack konkurreret i store stævner og mesterskaber i indland og udland og har i de seneste 3 år været en del af U25 landsholdet i dressur.
Der er dermed ingen tvivl om, at Emma er en ihærdig og ambitiøs dressurrytter, der arbejder hårdt for at nå sine mål, hvilket hendes resultater fra 2021 også viser. Her blev hun som en del af landsholdet nr. 5 til Danmarksmesterskaberne, fik 2 gange guld til de Nordiske Mesterskaber og opnåede en fjerdeplads til Europamesterskaberne.

Årets Kulturtalent: Mads Kristensen

Årets Kulturtalent: Mads Kristensen – Foto: René Lind Gammelmark

Pianist Mads Kristensens evner ses tydeligt, når han formår både at være hovedpersonen og sidemanden i mange forskellige musikalske sammenhænge. Mads formår at oversætte musikken på en smagfuld og moden måde, og har et særligt talent for både sit instrument, sit sammenspil, æstetik og musikfilosofi. Et talent i konstant udvikling.
Mads er desuden en holdspiller, der igennem en årrække har udvist et stort engagement og tilstedeværelse på Billund Kulturskole. Han styrker holdånden og bidrager til den gode stemning blandt eleverne. Disse stærke sociale kompetencer bruger han i sammenspil med musikken og hjælper gerne mindre rutinerede elever.
Mads besidder således et stort talent, samtidig med at han formår at være en god ven, medmusikant og forbillede på Billund Kulturskole.