Højgaard-brødrene verdensmestre

Danmarks tre førende amatørspillere henviste lørdag golfstormagterne USA og Spanien til de sekundære placeringer.

Danmark har vundet herre-VM for hold. Det er et resultat uden fortilfælde lyder det fra DGU, da Danmark kun en gang før været i medaljerækken, da man i 2010 vandt sølv i Argentina.

Nu kan de 17-årige Billund-drenge Rasmus og Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golf Klub samt 20-årige John Axelsen fra Sorø Golfklub kalde sig verdensmestre. Den samlede holdscore efter fire dage var 39 under par.

– I dag har bare været en stor optur. Vi er rigtig glade. Vi havde snakket om, at vi nok skulle ramme 40 under par for at vinde. Og inden turneringen begyndte havde vi talt om, at det var guldet vi gik efter. Vi har aldrig haft et bedre hold, for vi har tre, der kan skyde rigtig lavt, siger Torben Nyehuus lørdag, der er kaptajn for det danske hold.

Som det var tilfældet fredag var Nicolai Højgaard bedste dansker i dag. Otte birdies, hvoraf de fem kom på de sidste syv huller, var stærkt medvirkende til, at ingen til sidste kunne hente det danske landshold.

Hans tvillingebror Rasmus var lørdag kun et slag efter Nicolai Højgaard.

Ved VM er det hver dag holdets to bedste scores, der er tællende. Og denne gang er det en vaskeægte holdpræstation, der har skaffet ædelt metal til Danmark. Mens John Axelsen var holdets stærkeste spiller de to første dage, var det fredag og lørdag Højgaard-tvillingernes scores, der var de tællende.

– Det er noget af det allerstørste, jeg har prøvet. Vi spiller mod de bedste i verden, vi er afsted som et hold, og vi repræsenterer Danmark. Og vi leverer alle sammen, siger Nicolai Højgaard, der tilmed slutter på 3. pladsen i den individuelle konkurrence.

VM-medaljen er kulminationen på det måske bedste år nogensinde i dansk amatørgolf.

Tidligere i år blev Nicolai Højgaard individuel europamester. Det danske drengelandshold vandt det uofficielle junior-VM i Japan, og såvel dame- som herrelandsholdet hentede bronze ved hold-EM.