Hollænderne indtog Billund Kommune

Flere danske gæster overnatter i Billund Kommune, men i høj grad også hollænderne. Det viser de netop offentliggjorte overnatningstal fra Danmarks Statistik, som også fortæller at maj måned var en rigtig god måned for Billund kommunes overnatningssteder.

Sammenlignet med maj sidste år, var der i år 10.239 flere overnatninger i Billund kommune. Og den stigning skyldes altså både flere danskere og flere hollændere i området. De hollandske overnatninger er steget hvert år de seneste 3-4 år, og fra 2014 til 2015, er de hollandske overnatninger i maj måned altså steget med hele 146 %, fra 5.846 til 14.379 overnatninger.

Forklaringen på den flotte stigning i de hollandske overnatninger, er ifølge projekt- og marketingkoordinator i Billund ErhvervsFremme, Line Höhrmann, et klart resultat af markedsføringsindsatsen i LEGOLAND Billund Resort-samarbejdet:

– Vi startede vores 2015-markedsføring i Holland allerede i oktober 2014 i forbindelse med LEGO World messen i Holland. Her var repræsentanter for LEGOLAND Billund Resort, VisitDenmark og TUI, vores hollandske samarbejdspartner, tilstede med et attraktivt tilbud. Sammen med vores anden markedsføring, har det tydeligvis lokket ekstra mange hollandske turister til Billund i år, siger Line Höhrmann.

Udover flere hollandske overnatninger, viser tallene fra Danmarks Statistik også en lille stigning i antallet af tyske og russiske overnatninger. Nærlæser man tallene, opdager man også, at antallet af overnatninger fra turister med et amerikansk pas er steget og de kinesiske overnatninger er fordoblet sammenlignet med maj måned 2014.