Husk nu at melde håndværkerfradraget ind

Det er en rigtig god ide at få meldt ind hvis man i 2015 har fået foretaget vedligehold eller opgradering af sit hus eller fritidshus. Sidste frist for at få det såkaldte håndværkerfradrag med på årsopgørelsen for 2015 er i slutningen af februar.

– Det er brandærgerligt at gå glip af at få fradrag for udgifter, som man har haft i 2015 til vedligeholdelse og opgradering af boligen – uanset, om man går i salgstanker eller ikke. Så få indberettet fradraget hurtigt. Og husk, at det er på 15.000 kroner pr. voksen i husstanden, siger ejendomsmægler Stig Aaes Jensen, kredsformand for Dansk Ejendomsmæglerforenings 8. kreds, der dækker Sydjylland.

Hovedpunkterne i de regler, der gjaldt indtil nytår 2015, og som forbrugerne lige nu skal forholde sig skattemæssigt til, er, at kun arbejdsløn kan trækkes fra, og at rengørings- og havearbejde, børnepasning samt ind- og udvendig vedligeholdelse, er omfattet.

Arbejde udført i villa og fritidshus, som man ejer, er omfattet, mens arbejde udført i leje- og andelslejligheder kun er det under visse betingelser. Betingelserne for, at man som beboer i leje-, andels- og ejerlejligheder kan få håndværkerfradrag er, at man selv har betalt for arbejdet, at man har ret til at udføre vedligeholdelsesarbejde i boligen, og at man har boet i boligen, mens arbejdet blev udført.