I Billund skal integrationen leges ind


Det var en broget flok, der i går slog hovederne sammen på Hotel Svanen i Grindsted for at kigge nærmere på, hvordan man kan øge integrationen i Billund Kommune. Under overskriften “Vi leger os til integration i Børnenes Hovedstad” havde Business Learning, Billund Kommune og Billund Erhvervsfremme inviteret både nye og gamle borgere i kommunen til at komme og opleve hvordan forskellige kulturer kan mødes og acceptere hinanden.

Deltagerne blev delt op i to grupper – to kulturer – som var vidt forskellige og ved at besøge hinanden i kortere tid, skulle de opleve og undersøge den anden kultur.

– Hele humlen var at give en forståelse for de kulturelle skifte der er – både hvad angår nye borgere der kommer til landet, men også på arbejdspladser, der fusioneres. Virksomhederne, der var med, prøvede at mærke på egen krop, hvordan ens kultur kan være svær at forstå for andre, siger Helle Schmahl fra Business Learning, der faciliterede arrangementet.

For en af deltagerne, Claus Hjerrild, der er fabrikschef på Sanistål, blev dagen en kæmpe aha-oplevelse:

– Hen på eftermiddagen og aftenen slog tanken mig: hvad fanden er det jeg har lavet med mit liv hidtil? Hvordan kan jeg have misforstået så meget? siger Claus Hjerrild. Han er ikke i tvivl om at han kan bruge gårsdagens arrangement internt i virksomheden:

– Her i morges snakkede jeg med en af mine kolleger, som også var med i går og vi blev enige om at vi godt kan bruge det her i Sanistål. Blandt andet til forskellighederne alene her i virksomhedens afdelinger, men også vores tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, der kunne have godt af at være med til det her og få sådan et wake up call, siger Claus Hjerrild.

Også byrådsmedlem Lars Hansen (V) var blandt deltagerne i går og også han har fået en læring med:

– Man kan bruge det til at man bliver mere åben overfor andre kulturer. Tit går man måske med en forudindtagethed overfor andre, som måske ikke er okay. Og jeg tror da i dén grad også man kan bruge det politisk i forhold til tværgående samarbejder, for tit er vi jo påvirket af hvad partiprogrammet siger, lyder det fra Lars Hansen.