Ikonisk and som nyt eksklusivt produkt i LEGO House

LEGO House i Billund har i dag løftet sløret for et nyt eksklusivt produkt, der kun sælges i LEGO House.

Hvert år vil LEGO House udgive et eksklusiv-produkt, og i år er det en fortolkning af den originale LEGO træand, som var et af de allerførste stykker legetøj, som LEGO Koncernen producerede i 1930’erne.
The Wooden Duck er samtidig den første æske i rækken af LEGO House samleobjekter, der fejrer nøglemomenter i LEGO Koncernens historie. Serien hedder LEGO House Limited Editions.

LEGO træanden er fortolket i LEGO klodser mange steder rundt i LEGO House – blandt andet som indgravering i Tree of Creativity, i miniatureudgave i World Explorer og som abelegetøj i Rød Zone. Netop derfor var det meget passende at starte den nye serie med netop dette produkt, lyder det fra LEGO House,

De tidligere år har LEGO House eksklusiv-produkter været LEGO House-arkitektursættet, Tree of Creativity og LEGO House-dinosaurerne.

Historien bag LEGO træanden


For godt 100 år siden køber den 24-årige snedkermester Ole Kirk Kristiansen et træværksted i Billund. Dedikationen til kvalitet og funktionalitet er åbenlys og kan ses i alle de stykker trælegetøj, der kommer ud fra Ole Kirks værksted. Design, udskæringer, slibning og maling af hvert enkelt stykke legetøj udføres til perfektion, fordi Ole Kirk er overbevist om, at børn fortjener legetøj af høj kvalitet lavet af de fineste materialer, så de kan holde til mange års leg.

I et interview fra 1982 fortæller Ole Kirks søn, Godtfred Kirk, følgende historie om sin far og hans fokus på kvalitet:

Godtfred Kirk arbejder i sin fars værksted som dreng og lægger sidste hånd på en sending af træ LEGO ænder. Dette indebærer påføring af tre lag lak for efterfølgende at bringe kasserne med de færdige legetøjsænder til togstationen for afsendelse. Tilbage på værkstedet annoncerer Godtfred stolt til sin far, at han har gjort noget virkelig klogt og sparet virksomheden mange penge.

”Hvordan klarede du det?” spørger Ole Kirk.
”Jeg nøjedes med at give ænderne to lag lak, ikke tre, som vi plejer at gøre,” er Godtfred Kirk’s svar.
Hertil svarer faren med det samme:
”Du skal straks hente disse ænder tilbage til fabrikken, give dem det sidste lag lak, pakke dem og returnere dem til stationen! Og du skal gøre det på egen hånd – selvom det tager dig hele natten! ”

”Det lærte mig en lektion om kvalitet,” husker Godtfred Kirk og fortsætter med at forklare, hvordan han efterfølgende skærer et træskilt med sin fars motto “Det bedste er ikke for godt”. Et skilt der i mange år efter hænger på værkstedets væg for at minde om, at man aldrig må gå på kompromis med kvaliteten af et LEGO produkt.