International street food i Billund

Der bliver lavet mad fra nær og fjern, når De Internationale Børnekulturdage finder sted i Billund fra fredag til søndag. Spisestederne og madudbyderne i Billund er nemlig gået sammen om en række street food telte, der sættes op lige midt i festivalområdet ved Hans Jensens vej. Teltene kommer til at binde festivalpladsen ved Skulpturstien sammen med Torvet.

Både fredag og lørdag vil der i street food teltene blive serveret mad, der er inspireret af internationale opskrifter: fra spansk paella, amerikanske miniburgere og koreanske kimbap til italienske pizzaer, nordiske kyllinger og mellemøstlig kebab.

– Ideen med de internationale børnekulturdage er jo blandt andet, at vi får en mulighed for at stå sammen om at skabe noget, der gør Billund til et endnu bedre sted at være. Og når der nu er et internationalt islæt i børnekulturdagene, synes vi, det kunne være sjovt at servere mad med international inspiration, fortæller Winnie Klausen fra Billund Bageri. Winnie Klausen har på vegne af Billund Handelsstandsforening siddet med i den fælles planlægningsgruppe bag børnekulturdagene og har været primus motor i arbejdet med at realisere street food teltene.

Street food-fællesskabet består af Billund Bageri, Hotel Legoland, Billund Pizza Steakhouse, SuperBrugsen, og Hotel Refborg.

Sidstnævnte har oven i købet fået ”gæstekok” i anledning af de internationale børnekulturdage, idet Jeesun Bu, der er expat med koreansk baggrund og et år på bagen som Billundborger, går med i hotellets køkken for at tilberede koreanske kimbab.

– Vi har givet hinanden håndslag på at køre med absolut rimelige priser i teltet, så alle kan være med. Det er vigtigt, at vi står sammen om at vise, hvor meget vi egentlig kan her i Billund, siger Torben Klovborg Christiansen fra Hotel Refborg.

 

Foto: Koreanske Kimbap bliver en del af udvalget til street food dagene i Billund. Det sørger en koreansk gæstekok på Hotel Refborg for.