Julekoncert i Billund Kirke genoptages efter et års pause

Arkivfoto: Billund Kulturskole


Gennem årtier har den anden onsdag i december været fast dato for LEGOLAND Billund Gardens traditionsrige julekoncert i Billund Kirke. Den sædvane blev der dog lavet om på sidste år, hvor koncerten grundet corona først måtte udskydes og senere helt aflyses. Kulturskolen, som til daglig driver LEGOLAND Billund Garden, er nu tilbage på fuld styrke med et nyt, spændende koncert-koncept, der blandt andet indbefatter Billund Kirkes præst, Peter Fredensborg, LEGOLAND Billund Garden og talentelever fra Kulturskolens Talent Billund-linje.

Kulturskolen har sammen med Peter Fredensborg haft et spændende samarbejde om at udvikle en ny koncertform, der tager udgangspunkt i Juleevangeliet. Den kendte tekst, der beretter om Jesu fødsel, danner således rammen om en musikalsk rejse, hvor musik af elever fra LEGOLAND Billund Garden og Talent Billund suppleres af tekster fra Juleevangeliet, som Peter Fredensborg læser under koncerten.

Lærere og elever har med Peters Fredensborgs hjælp arbejdet på at finde musikalske indslag, som understøtter juleevangeliets fortælling.

– Det er spændende at få lov til at sætte musik i nye rammer og skabe noget helt nyt sammen med Billund Kirke. Den musik, som eleverne skal spille til årets julekoncert, tillægges pludselig ny værdi, fordi de udvalgte numre knyttes til kendte tekster, som danner grundlaget for julen, siger Casper Jensen, der er souschef på Billund Kulturskole.

Koncerten har været længe undervejs, for netop dette koncertkoncept blev allerede planlagt for et år siden til julekoncerten 2020.

– Det er dejligt at se frem mod forløsningen af denne koncert, da vi allerede i efteråret 2020 skabte rammerne for dette koncept. Dengang måtte koncerten aflyses, og i år er der foretaget nogle justeringer, hvorefter vi nu endelig er klar til at tage revanche, siger Casper Jensen, der ser frem til at lade julens glæder skinne i Billund Kirke, når julemelodier og evangeliets ord hånd i hånd fylder kirkerummet til den traditionsrige Julekoncert.

Koncerten afholdes onsdag 8. december kl. 19.30 i Billund Kirke. Der skal vises coronapas ved indgangen, og der er gratis adgang.